Antena Meniu Search
x

De ce e recomandată vaccinarea împotriva Covid-19 inclusiv celor care au avut deja boala

Medicii încurajează vaccinarea împotriva Covid-19 a persoanelor care au trecut recent prin boală, argumentând că, între 90 și 179 de zile de la un test pozitiv, persoanele trecute prin boală și nevaccinate spitalizate cu simptome similare COVID-19 au avut o probabilitate de de 5 ori mai mare de a fi pozitive pentru SARS-CoV-2 decât persoanele cu schemă completă de vaccinare cu un vaccin ARN mesager cu 90-179 de zile anterior.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.11.2021, 12:10

De ce e recomandată vaccinarea împotriva Covid-19 chiar și celor care au avut deja boala
De ce e recomandată vaccinarea împotriva Covid-19 chiar și celor care au avut deja boala - Mediafax Foto / Mediafax Foto via Hepta

CDC a publicat recent rezultatele unui studiu efectuat în cadrul a 187 de spitale din 9 state din SUA care a analizat rata unui diagnostic pozitiv pentru infecție cu virusul SARS-CoV-2 la persoanele internate cu simptomatologie specifică în perioada Ianuarie - Septembrie 2021. 

Persoanele au fost grupate în funcție de un test anterior de infecție documentat sau vaccinare cu schemă completă fără a avea un test pozitiv anterior.

Concluziile la care au ajuns autorii studiului sunt că probabilitatea unui test pozitiv este de 5 ori mai scăzută la persoanele vaccinate cu ARN-mesager comparativ cu persoane cu antecedent de COVID-19.

În rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani nevaccinate probabilitatea unui test pozitiv este de 20 de ori mai mare în comparație cu persoanele vaccinate din aceeași grupă de vârstă.

În România, numărul total al persoanelor vaccinate este de 7.488.284, din care 6.897.931 cu schema completă. Până în prezent, 1.198.153 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia/ doza de rapel, în cazul Johnson & Johnson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » De ce e recomandată vaccinarea împotriva Covid-19 inclusiv celor care au avut deja boala