Antena Meniu Search
x

Decizia CNSU: Regulile pentru carantinarea persoanelor cu COVID au fost abrogate

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, marţi, o hotărâre privind abrogarea unei decizii luate de CNSU la sfârşitul lunii ianuarie referitoare la regulile de aplicare a carantinei în contextul pandemiei de COVID-19. Decizia vine după ce Guvernul României a decis să nu mai prelungească starea de alertă după 8 martie.

de Redactia Observator

la 08.03.2022, 22:13

Decizia CNSU: Toate regulile pentru carantinarea persoanelor cu COVID au fost eliminate - Profimedia Images

Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată ca urmare a încetării stării de alertă pe teritoriul României şi ridicării tuturor restricţiilor adoptate pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19.

„Hotărârea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022, se abrogă”, se arată în hotărârea adoptată marţi.

Izolarea persoanelor cu COVID, o măsură de bun simț

Alexandru Rafila a spus marţi că izolarea persoanelor diagnosticate cu Covid rămâne necesară şi după ridicarea restricţiilor, dar vor dispărea controalele pe care autorităţile le făceau până acum pentru verificarea respectării deciziilor de izolare.

Pe acelaşi subiect

”Izolarea unei persoane simptomatice este normală, aceeaşi recomandare o avem şi pentru alte afecţiuni, şi dacă ai gripă, te izolezi”, a spus ministrul Sănătăţii, precizând că izolarea nu este dublată de control.

”Asta nu înseamnă că trebuie să împrăştiem infecţia, izolarea este esenţială şi pentru o vindecare mai rapidă”, a mai spus Rafila.

Întrebat dacă izolarea mai este obligatorie, cum a fost până acum, Alexandru Rafila a răspuns: ”În momentul în care cineva are un diagnostic pozitiv, automat se izolează şi primeşti concediu medical. Să respecţi condiţia izolării, nu trebuie să vină cineva să te controleze, e o măsură de bun simţ. Dacă un copil este simptomatic, nu îl trimiţi la şcoală”, a afirmat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Decizia CNSU: Regulile pentru carantinarea persoanelor cu COVID au fost abrogate