Antena Meniu Search
x

Denisa a venit pe lume cu o boală de care puțini am auzit. Micuţa nu poate să ţină în mână nici măcar o jucărie. Singura ei şansă: o operaţie de 10.000€

Cu degetele diforme, o fetiță de doi ani abia dacă poate ține o jucărie în mâini. Denisa suferă de o boală rară pe care a moștenit-o de la mama ei, dar, spre deosebire de mamă, copila are șansa să se vindece dacă părinții reușesc să adune repede banii npentru operații. Cu cât intervențiile chirurgicale sunt făcute mai repede, cu atât fetița se va recupera mai bine. Și așa, va putea să mănânce singură, să scrie când va veni vremea, să meargă la școală și să nu fie umilită aşa cum a fost mama ei în copilărie.

de Redactia Observator

la 29.06.2024 , 15:18

Denisa a venit pe lume cu o boală de care puțini am auzit: camptodactilie. Înseamnă că fetița nu poate întinde complet degetele mâinilor, iar boala este moștenire genetică de la mamă. "Și eu când eram micuță, mergeam la școală și râdeau copiii de mine", mărturiseşte Adelina Acasandrei, mama fetiţei. 

Adelina nu a scăpat de boală deși a fost operată în copilărie și nu a vindecat nici trauma emoțională provocată de rarul diagnostic. Dimpotrivă, rana sufletească îi este adâncită de suferința transmisă fetiței ei. "Pot să spăl, pot să fac orice dar mă doare".

În primul an de viață al Denisei, părinții au dus copila la mai mulți medici, în Suceava și Iași. Apoi s-au oprit pentru că nu au mai avut bani de drumuri și investigații. "Tot timpul mă culc, mă trezesc cu gândul că va fi domnișoară vreodată și-mi va spune: tati, dar de ce nu ai umblat să mă faci bine? Asta am pe conștiința mea", spune Vasile Acasandrei, tatăl copilei. 

Vezi și

Anul trecut, domnul doctor chirurg Florin Filip din Suceava i-a pus Denisei diagnosticul corect și i-a îndrumat pe părinți spre operație, la Iași. "Ea acum ține mânuțele așa. Operația e singura șansă", precizează părinţii micuţei. 

Pe acelaşi subiect

Denisa are nevoie de 10.000 de euro pentru a se face bine

Denisa a fost evaluată în această primăvară pentru operație de doamna doctor Sidonia Susanu care a și acceptat-o pe copilă pentru intervenție chirurgicală. "La stat durează, lista de așteptare este foarte mare, este undeva la şase luni, un an. Un an ar însemna exagerat de mult, nu se poate. Din ce trece, din ce e mai rău", explică tatăl.  

Intervenția chirurgicală ar putea fi făcută repede, în clinică privată. Operația timpurie înseamnă pentru Denisa șanse uriașe de recuperare a mâinilor. "Costă undeva la 10.000 de euro, cu tot cu testul genetic. E durere în suflet că nu am posibilitate, nu pot. Pot să mai trăiesc încă o viață și nu aș avea posibilitatea să strâng acești bani. Ce ar însemna 2 euro? 2 Euro e o minune. Foarte mult înseamnă pentru noi. Mi-am promis mie și m-am rugat la Dumnezeu, vreau să o fac bine. Dumnezeu mă va ajuta și o voi face bine. Mă simt neputincios pentru că cei 2 euro nu trebuia să îi cer la nimeni, trebuia să îi ofer eu dar eu nu pot", este apelul părinţilor

Puteți ajuta donând 2 Euro printr-un SMS la numărul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut din care va fi ajutată si Denisa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Sanatate » Denisa a venit pe lume cu o boală de care puțini am auzit. Micuţa nu poate să ţină în mână nici măcar o jucărie. Singura ei şansă: o operaţie de 10.000€