Antena Meniu Search
x

Doar 3 paturi mai sunt libere în secţiile ATI Covid în întreaga ţară

Doar trei paturi mai sunt libere în întreaga ţară în secţiile ATI Covid. În Capitală, nu mai există niciun pat pentru bolnavii de coronavirus.

de Redactia Observator

la 04.10.2021, 13:28

Doar 3 paturi mai sunt libere în secţiile ATI Covid în întreaga ţară - Shutterstock

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, că în întreaga ţară sunt libere doar 3 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. Acestea sunt în judeţele Bihor, Braşov şi Galaţi. În prezent, în Bucureşti nu sunt paturi ATI libere pentru pacienţii de COVID-19.

"În data de 4 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1444 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 120 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19, dintre care 51 sunt în Bucureşti. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale", a arătat Grupul de Comunicare Strategică.

În prezent, 1.468 paturi ATI sunt ocupate în întreaga ţară.

Doar 3 paturi libere în întreaga ţară

Pe acelaşi subiect

"La nivel naţional sunt libere 3 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în Bucureşti nu sunt paturi ATI libere pentru pacienţii de COVID-19", a transmis GCS.

Astfel, este câte un pat ATI liber în Bihor, Braşov şi Galaţi. Conform sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. 

"Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare", a subliniat CGS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Doar 3 paturi mai sunt libere în secţiile ATI Covid în întreaga ţară