Antena Meniu Search
x

Video Doar 45 de români s-au vaccinat anticovid la medicii de familie, în prima zi de la demararea campaniei

Anunţată cu mare entuziasm de autorităţi, vaccinarea în cabinetele medicilor de familie a început cu probleme. Şi asta pentru că dozele de vaccin Johnson&Johnson nu au ajuns la toţi medicii de familie. Mai mult, nu au fost trimise nici materialele sanitare necesare: ace, seringi. Ieri, în prima zi, au fost imunizaţi oameni din doar două judeţe. Chiar acum, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, discută pe marginea acestei teme cu toţi directorii DSP şi cu prefecţii. 

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 05.05.2021, 17:03

Vezi și
  • Campania de vaccinare anticovid la medicii de familie a început cu stângul.

45 de oameni au fost vaccinaţi, ieri, în cabinetele medicilor de familie. Este un număr extrem de mic, dacă ne uităm mai ales la numărul de medici de familie care s-au înscris să vaccineze în propriile cabinete, respectiv 3.035 de medici de familie la nivel naţional.

În unele judeţe, abia astăzi a ajuns vaccinul în cabinetele medicilor. În alte judeţe nu există nici măcar acum materialele de care medicii au nevoie. Vorbim despre ace, seringi şi adrenalină.

25 de doze de vaccin anticovid primeşte fiecare medic de familie în parte

De exemplu, în Capitală, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au transmis ieri după-amiază medicilor că îi aşteaptă miercuri de dimineaţă să îşi ridice materialele dintr-un depozit. Aveau la dispoziţie doar un anumit interval de timp, însă unii nu s-au putut duce pentru că atunci lucrau. Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă susţin că le-au transmis celor de la Direcţiile de Sănătate Publică faptul că pot solicita ajutor dacă au nevoie în special cu transportul materialelor, însă este clar că nu s-a întâmplat acest lucru.

În tot acest timp, în cabinetele medicilor de familie, se fac liste cu cei care vor să se vaccineze cu serul Johnson&Johnson şi sunt chiar mulţi doritori, mai mulţi decât numărul de doze rezervate pentru fiecare medic, 25.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Doar 45 de români s-au vaccinat anticovid la medicii de familie, în prima zi de la demararea campaniei