Antena Meniu Search
x

Doi bebeluși cu forme grave de COVID, care au și malformații la inimă, vor fi transferați de la Suceava la Iași

Doi bebeluși, unul în vârstă de 22 de zile iar celălalt în vârstă de două luni, cu forme severe de COVID, vor fi transferați de la Spitalul Județean de Urgență "Sf. Ioan cel Nou" Suceava la o clinică de pediatrie din Iași. Cel mai mic dintre ei are Sindrom Down, o posibilă malformație cardiacă și insuficiență respiratorie cauzată de infecția cu SARS-CoV-2. Bebelușul de două luni are de asemenea o malformație la inimă și se luptă cu sindromul respirator sever acut.

de Redactia Observator

la 22.09.2021, 18:06

Copil la Terapie Intensivă
Doi bebeluși cu forme grave de COVID, care au și malformații la inimă, vor fi transferați de la Suceava la Iași - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Potrivit Monitorul de Suceava, până la această dată la Spitalul de Urgență Suceava sunt internați 6 copii, cel mai mare în vârstă de 16 ani.

Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Alessandrescu-Rusescu", a atras deja atenția că bebelușii și copiii cu boli grave asociate au un risc foarte mare de infectare, în cazul tulpinii Delta. De asemenea, adolescenții au un risc suplimentar deoarece pot face sindrom inflamator multisistemic, care îi poate lăsa cu sechele. Exceprtul a subliniat, totuși, că majoritatea copiilor infectați fac forme foarte ușoare de boală sau forme asimptomatice. "La risc foarte mare sunt copiii în primele luni de viață sau cei mai mari care au boli grave", a precizat dr. Craiu.

Simptomele COVID la minori diferă în funcție de vârstă

Conform sursei citate, manifestările digestive sunt specifice copiilor mici, de grădiniță, dar majoritatea minorilor, indiferent de vârstă, au febră, care nu scade cu antitermicele la care scădea înainte. Dacă copilul primește un medicament pentru febră la care organismul lui reacționa în mod obișnuit, iar acum nu se întâmplă asta, părinții trebuie să meargă cu el la medic. Al doilea semn este frecvența respiratorie - atunci când un copil respiră mai repede de 50 de ori pe minut, la care se adaugă dehidratarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Doi bebeluși cu forme grave de COVID, care au și malformații la inimă, vor fi transferați de la Suceava la Iași