Antena Meniu Search
x
LIVE

Document Evoluţia COVID-19 în România, săptămâna trecută. Ce se întâmplă cu noile cazuri. Arafat: "Putem vorbi de un platou"

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat raportul aferent săptămânii 31 ianuarie - 6 februarie 2022, cu privire la situaţia deceselor asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 pe teritoriul României. Statisticile arată că peste 78% din decesele COVID de săptămâna trecută au fost înregistrate la persoane nevaccinate. De asemenea, 51,4% din cazurile confirmate au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate împotriva coronavirusului. Şeful DSU, Raed Arafat, susţine că în România există o tendinţă de descreştere a numărului de cazuri, iar în privinţa ratei de pozitivare se poate vorbi de un platou.

De Redactia Observator la 10.02.2022, 16:27
Spital COVID-19
Arafat, despre rata de pozitivare: "Putem vorbi de un platou" - Profimedia (scop ilustrativ)

Peste o jumătate (51,4%) din cazurile de infecţie cu SARS-CoV-2, confirmate în săptămâna 31 ianuarie - 6 februarie 2022, au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). La nivel naţional, un total cumulat de 41,4% din infecţiile depistate săptămâna trecută au fost raportate în București, Timiş, Cluj, Constanţa și Prahova. De asemenea, 24,8% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, Constanţa, Bihor, Cluj și Maramureş, iar 78,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate. Raportul complet poate fi consultat la finalul articolului.

Topul judeţelor. Număr total de cazuri COVID-19

  • București - 17,6%
  • Cluj - 5,4%
  • Timiş - 5,2%
  • Ilfov - 4,1%
  • Constanţa - 4%

Statistici COVID-19. Situaţia în România, de la începutul pandemiei până în prezent

Pe acelaşi subiect

Institutul Naţional de Sănătate Publică a prezentat şi o serie de date care acoperă perioada cuprinsă de la începutul pandemiei în România până în prezent. Astfel, până acum, 86% din totalul deceselor au fost raportate la persoane cu vârste de peste 60 ani, iar 54,6% din victime sunt bărbați. Un alt aspect important este şi prezenţa comorbidităţilor, existente în cazul a 93,3% din persoanele bolnave de COVID-19 care au decedat, pe teritoriul ţării. 

Raed Arafat: "La rata de pozitivare putem vorbi de un platou"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susţine că în România există o tendinţă de descreştere a numărului de cazuri, iar în privinţa ratei de pozitivare se poate vorbi de un platou. Arafat a precizat că cifrele scad, cu excepţia secţiilor de ATI, unde continuă o uşoară creştere. Acesta a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu se poate compara ce se întâmplă acum cu ce a fost în valul precedent, situaţia din această perioadă fiind mai bună. 

“Avem o tendinţă de descreştere, cel puţin la rata de pozitivare putem vorbi de un platou acum, cifrele scad cu excepţia secţiilor de ATI, unde continuă o uşoară creştere. Nu putem compara sub nicio formă ce se întâmplă acolo acum cu valul trecut. Pot să vă spun că în unităţile de primiri urgenţe, chiar dacă sunt mai mulţi pacienţi care se prezintă acum - vedem 9.000 de pacienţi într-o săptămână, peste 9.000 -, totuşi starea celor care se prezintă e total diferită, este mai uşoară, nu necesită îngrijiri de terapie intensivă, foarte puţini pacienţi rămân în aşteptarea unui loc şi asta este un lucru pozitiv. Scăderea pe secţiile de terapie intensivă va fi mai târziu după ce continuă scăderea numărului total al cazurilor infectate şi se opreşte impactul cazurilor care vin din urmă, cele 40.000, cele 30 şi ceva de mii de cazuri zilnice care au fost şi dintre aceste cazuri totuşi o parte pot ajunge la terapie intensivă în câteva zile”, a explicat Raed Arafat, potrivit news.ro.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi, 10 februarie 2022, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 26.466 cazuri de infectări cu coronavirus şi 138 de decese. Cifrele sunt în scădere faţă de ziua precedentă, când au fost raportate 27.346 cazuri de infectări cu coronavirus şi 171 de decese.

Documente: Raport saptamanal Epi Saptamana 05_2022.pdf

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Evoluţia COVID-19 în România, săptămâna trecută. Ce se întâmplă cu noile cazuri. Arafat: "Putem vorbi de un platou"