Antena Meniu Search
x

Avertismentul unui expert al OMS: Șansele să câştigi la loto sunt mai mari decât să nu te infectezi cu coronavirus

Un expert al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat că șansele să câștigi la loto sunt mai mari decât scapi de o infecţie cu Covid-19.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.09.2020, 08:36

Mike Ryan
Avertismentul unui expert al OMS: Șansele să câştigi la loto sunt mai mari decât să nu te infectezi cu coronavirus - Profimedia
  • Ieri, OMS a anunțat că ritmul transmiterii coronavirusului în Europa este alarmant.
  • Cele mai mari creşteri în ceea ce priveşte numărul de infectări au fost raportate în India, SUA şi Brazilia.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19

Un expert al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat că șansele să câștigi la loto sunt mai mari decât scapi de o infecţie cu Covid-19.

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a făcut această afirmație în timpul unei conferințe de presă organizată miercuri.

"Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia din lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele voastre de a câştiga la loterie", a declarat Ryan, potrivit Newsweek.

Ritmul transmiterii coronavirusului în Europa este "alarmant"

Ieri, Hans Kluge, directorul filialei europene a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat că ritmul transmiterii coronavirusului în Europa este "alarmant".

Mai mult, Organizația și-a exprimat îngrijorarea şi în legătură cu reducerea perioadei de carantină în unele ţări.

"Cifrele din septembrie trebuie să fie alarmante pentru noi toți", a afirmat Kluge.

El a precizat că numărul cazurilor noi de coronavirus înregistrate în ultima lună în Europa este mai mare decât cifrele din martie şi aprilie.

Luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de contaminări zilnice cu SARS-CoV-2 de până acum, cu 307.930 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Agenţia a transmis că numărul deceselor a crescut cu mai mult de 5.500, astfel că totalul este de 917.417. Cele mai mari creşteri în ceea ce priveşte numărul de infectări au fost raportate în India, SUA şi Brazilia.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Sanatate » Avertismentul unui expert al OMS: Șansele să câştigi la loto sunt mai mari decât să nu te infectezi cu coronavirus