Antena Meniu Search
x

Video Farmaciile se reinventează: ar putea deveni locul unde să ne facem analizele simple. De ce servicii vor putea beneficia pacienţii

Am putea evita cozile de la spitale sau de la cabinetele medicilor de familie dacă avem nevoie de analize simple. La iniţiativa Colegiului farmaciştilor, o serie de teste vor putea fi făcute chiar în farmacie.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 08.11.2021, 20:29

Vezi și

Vom apela la farmacişti dacă vrem, de exemplu, să ne facem vaccinul antigripal, să ne măsurăm tensiunea ori să ne luăm glicemia. Vom putea chiar să ne verificăm saturaţia din oxigen. Inclusiv cei care au nevoie de informaţii privind contracepţia sau vor consiliere privind alimentaţia vor putea apela la farmacisti.

Servicii medicale în farmacie

Prin aceste noi servicii ar trebui să se mai elibereze din presiunea uriaşă care este acum pe medicii din spitale ori cei de familie. 

Practic, farmaciile se reinventeaza și se vor ocupa, inclusiv de gestionarea pacientului cronic, adica a celor care au hipertensiune, diabet, afecțiuni pulmonare sau a bolnavilor care se afla sub tratament cu anticoagulante. 

Toate serviciile o sa fie contra cost. Nu se ştie momentan dacă pacienţii vor plăti ori serviciile vor fi decontate. Se așteaptă un ordin de ministru ca sa poata fi puse in aplicare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Farmaciile se reinventează: ar putea deveni locul unde să ne facem analizele simple. De ce servicii vor putea beneficia pacienţii