Antena Meniu Search
x

Femeie operată de o tumoră cerebrală agresivă de 10 centimetri, la Iași, după ce a acuzat dureri de cap

O femeie de 47 de ani din Botoşani a fost operată de o tumoră la cap, de 10 centimetri, intervenţia având loc la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.05.2021, 13:03

operație pe creier la Spitalul de Neurochirurgie din Iași
"În Spitalul de Neurochirurgie din Iași pacientul este partenerul echipei medicale. Acesta este noul concept. Pacientul nu mai este obiectul muncii echipei medicale, ci este partener al echipei medicale, participă efectiv la actul medical în sine", au transmis reprezentanții spitalului, pe Facebook - Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași (arhivă)

Medicii afirmă că pacienta s-a prezentat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi după ce a constatat că a început să aibă dureri de cap foarte intense. Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ trei ore, iar specialiştii neurochirurgi au folosit tehnologia modernă, utilizând preparatul Gliolan pentru a creşte calitatea vieţii pacientei.

Tumora cerebrală, îndepărtată în proporție de 98%

"Pacienta în vârstă de 47 de ani s-a prezentat în unitatea noastră medicală cu dureri de cap foarte intense. În urma investigaţiilor făcute, s-a descoperit un glioblastom, o tumoră cerebrală malignă destul de agresivă, dar şi foarte voluminoasă, acesta având aproximativ 10 cm. A fost nevoie să intervenim chirurgical pentru a elimina tumora. Am folosit tehnologia modernă şi aici vorbim de utilizarea intraoperatorie de fluorescenţa prin 5-ALA – preparatul Gliolan. Am reuşit o localizare, delimitare şi implicit o rezecţie de 98 la sută a tumorei, îmbunătăţind prognosticul şi crescând calitatea vieţii pacientei", a declarat medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochicurgie din Iaşi.

El a explicat că substanţa de contrast se fixează pe celulele tumorale, delimitându-se astfel mult mai uşor tumora de ţesutul sănătos din jur, informează news.ro. Potrivit medicilor ieşeni, intervenţia chirurgicală a durat aproximativ trei ore şi a fost un succes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Femeie operată de o tumoră cerebrală agresivă de 10 centimetri, la Iași, după ce a acuzat dureri de cap