Antena Meniu Search
x

Fiul ministrului Sănătății are Covid. Alexandru Rafila: "Chiar mă întreabă când îl vaccinez"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a dezvăluit, sâmbătă, că fiul său are Covid şi că urmează să îl vaccineze după ce va ieși din izolare.

de Redactia Observator

la 29.01.2022, 13:24

Alexandru Rafila
Fiul lui Alexandru Rafila are Covid - Inquam Photos / Ilona Andrei

Aflat la Centrul de Vaccinare de la Palatul Copiilor, Rafila a fost întrebat dacă și-a vaccinat copilul.

"Eu am spus încă de săptămâna trecută că doresc să îl vaccinez, el chiar mă întreabă când îl vaccinez. Exact în ziua când am făcut această declarație a fost testat pozitiv", a răspuns ministrul.

Fiul lui Rafila este încă în izolare până luni.

"Ulterior o să facă acest lucru (se va vaccina - n.r.) în mod evident", a mai spus ministrul.

Pe acelaşi subiect

Rafila: Vom depăşi 40.000 de cazuri pe zi

Alexandru Rafila crede că în zece zile România va intra pe un trend descrescător al acestui val pandemic, estimând că săptămâna viitoare vom depăşi 40.000 de cazuri pe zi.

„Aţi văzut că am avut miercuri cel mai mare număr de cazuri înregistrate – 34.000. Ceea ce am spus şi eu şi colegii mei de la Direcţia de Sănătate Publică s-a adeverit, s-a stabilizat în jur de 30.000 de cazuri zilnic în această săptămână şi astăzi avem puţin peste 30.000 de cazuri. Sunt două lucruri care ne preocupă în momentul de faţă: procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive -  e adevărat, şi testele pe care le facem sunt mult mai numeroase decât cele care se făceau în perioada anterioară şi e bine că am reuşit să depăşim sensbil cifra de 100.000 de teste care se fac zilnic, dar în momentul în care vom asista şi la scăderea proporţiei de teste pozitive putem să ne gândim că lucrurile o să ia o turnură favorabilă. Deocamdată, ne aflăm în perioada de creştere, care va mai dura cel puţin 10 zile după părerea mea şi cu siguranţă vom depăşi 40.000 de cazuri săptămâna viitoare”, a afirmat Alexandru Rafila.

El crede că în zece zile vom intra pe un trend descrescător al pandemiei

30.168 cazuri Covid în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă, 29 ianuarie 2022, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 30.168 cazuri de infectări cu coronavirus şi 72 de decese. Bilanțul COVID poate fi consultat pe Observatornews.ro.

În București, incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus a ajuns sâmbătă, 29 ianuarie, la 16.07 cazuri la mia de locuitori, potrivit DSP. Capitala se află în scenariul roșu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Fiul ministrului Sănătății are Covid. Alexandru Rafila: "Chiar mă întreabă când îl vaccinez"