Antena Meniu Search
x

Primul judeţ din ţară unde toate şcolile ar putea trece, de luni, în online. Gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale

Cel mai probabil, toate școlile din județul Cluj vor trece în online începând de săptămâna viitoare, din cauza gradului mare de ocupare a paturilor COVID din spitale.

de Redactia Observator

la 29.01.2022, 13:12

Ministrul Sănătății, Alexadru Rafila, a spus, sâmbătă, în contextul în care cresc noile infectări COVID, că acolo unde gradul de ocupare a paturilor depășiște 75% școlile trec în online. „Avem un județ care e posibil ca săptămâna viitoare să intre în online, din punctul de vedere al cursurilor. Este vorba de județul Cluj”, a spus ministrul, potrivit Mediafax.

Şcolile din Cluj ar putea trece în online. 68% din paturile COVID sunt ocupate

E haos în toate şcolile din România: elevii şi profesorii se îmbolnăvesc de la o zi la alta. În Capitală doar într-o săptămână numărul elevilor infectaţi s-a dublat, iar în ţară peste o sută de şcoli vor fi închise complet de luni. Centrele de testare sunt pline deopotrivă de părinţi şi copii. Elevii cer schimbarea regulilor de funcţionare a şcolilor, iar profesorii vor măcar două săptămâni de şcoală online. Ministerul Educaţiei aşteaptă reguli noi de la Ministerul Sănătăţii. 

La nivel naţional, zeci de mii de elevi sunt pozitivi, iar peste 100 de şcoli funcţionează deja în sistem online. Situaţia cea mai îngrijorătoare este în judeţul Cluj, unde joi, zi de referință, 68% din paturile de spital destinate pacienţilor cu COVID erau ocupate. Ultima lege spune că școlile din România nu se mai închid în funcție de vaccinarea profesorilor, ci de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale. 

Pe acelaşi subiect

"În momentul în care vom ajunge la gradul de ocupare de 75 la sută cu referinţă în ziua de joi, toate unităţile vor trece în online, până când gradul de încărcare va scădea sub 70 la sută", a declarat Szilard Tasnadi, prefect Cluj. 

COVID-19. O nouă săptămână de foc pentru România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că în zece zile România va intra pe un trend descrescător al acestui val pandemic, estimând că săptămâna viitoare vom depăşi 40.000 de cazuri pe zi. Sâmbătă, 29 ianuarie 2022, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 30.168 cazuri de infectări cu coronavirus şi 72 de decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » Primul judeţ din ţară unde toate şcolile ar putea trece, de luni, în online. Gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale