Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîţu, îngrijorat de lipsa locurilor la ATI. "Lucrurile au mers în direcţia bună, totuşi nu am ajuns la acea ţintă de 2.000 de paturi"

Sâmbătă, Florin Cîțu a participat la videoconferința cu prefecții, reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Premierul s-a declarat îngrijorat de situaţia locurilor la ATI: "Nu am ajuns încă la acea ţintă de 2.000 de paturi".

de Redactia Observator

la 09.10.2021, 15:03

Vezi și

"Astăzi, în CNSU a fost aprobată achiziţionarea testelor non-invazive pentru elevi. Este vorba despre 70 de milioane de teste. Ele vor constitui stocuri medicale de urgenţă. Este clar că ne aflăm încă în acest val, numărul de cazuri creşte, numărul pacienţilor şi al deceselor creşte. Sunt două lucruri pe care vreau să ne concentrăm astăzi. În primul rând, paturile ATI. Felicitări, până acum lucrurile au mers bine, în direcţia bună, totuşi nu am ajuns încă la acea ţintă de 2.000 de paturi. Să vedem care sunt resursele şi apoi să vorbim de mecanismul de protecţie civilă", a declarat Florin Cîţu.

Florin Cîţu, îngrijorat de situaţia paturilor ATI

"Avem acum 1537 de paturi avizate de DSP, 335 în Bucureşti şi 135 de paturi suplimentare la nivel naţional, din care 70 în Capitală. Sunt dezamăgit de faptul că în rândul medicilor există un procent atât de mare de persoane nevaccinate şi ar trebui să vedem ce facem cu aceasta. Este foarte important, pentru că de aici, puterea exemplului în această perioadă este foarte importantă​. Fac un apel la tot personalul medical. Ştiu că reprezintă un disconfort şi este o problemă să fiţi detaşaţi în această perioadă şi să lucraţi în alte zone. Înţeleg că este un sacrificiu. Asta este situaţia în acest moment şi avem nevoie de toată lumea să se mobilizeze", a adăugat premierul României.

Nici sâmbătă nu există paturi libere la ATI în spitalele din țară, au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. 1.593 de locuri la Terapie Intensivă sunt ocupate la nivelul întregii ţări. Situația a fost similară și zilele trecute, cu excepția zilei de vineri, când era disponibil un pat în județul Timiș.

"Referitor la mecanismul european de protecţie civilă, ieri a fost transmis că avem 200 de concentratoare de oxigen care vor fi trimise din stocurile Olandei şi 50 de echipamente din Polonia. Vom afla când, exact, vin aceste echipamente. (...) Orice resursă aveţi nevoie în această perioadă, doar cereţi", a încheiat Florin Cîţu intervenţia, la începutul videoconferinţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Florin Cîţu, îngrijorat de lipsa locurilor la ATI. "Lucrurile au mers în direcţia bună, totuşi nu am ajuns la acea ţintă de 2.000 de paturi"