Fundaţia Renaşterea va organiza a 6-a ediţie a cursei Race for the Cure Romania
Campania destinată sănătăţii femeii a Fundaţiei Renaşterea va organiza, în acest weekend, a 6-a ediţie a cursei Race for the Cure Romania! Anul acesta, competiţia se va desfăşura în condiţii speciale. Participanţii nu vor mai alerga în grupuri, ci vor pleca individual, dar în acelaşi timp cu membrii echipelor din alte state europene partenere. Race for the Cure luptă pentru prevenirea si combaterea cancerului mamar şi cancerului de col uterin.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
- Pentru a se înscrie, fiecare participant face o donaţie de 50 de lei.
- Conform estimărilor, anual, 9 mii de românce sunt diagnosticate cu cancer mamar.
Fiecare înscriere în competiţie se va transforma în analize medicale pentru femeile din mediile defavorizate, care fie nu au acces la acest tip de investigaţii, fie nu au bani. Pentru asta este de ajuns ca fiecare persoană înscrisă să posteze o imagine pe pagina de Facebook a evenimentului.
Mihaela Geoană, preşedintele fundaţiei Renaşterea: În clipa aceasta sunt inscrise 32 de mii de persoane. Fiecare participant face o donaţie de 50 de lei pentru a se înscrie.
Însă, există şi cazuri fericite. Diagnosticată din timp, boala poate fi învinsă. Alina s-a vindecat de cancer şi acum încurajează şi alte femei să meargă la medic în mod regulat.
Alina Tutunea, fostă pacientă: Eu sunt un rezultat al prevenţiei, pot spune. Fac controale regulate încă din 2008. În 2016, cand am fost diagnosticată, am descoperit această boală într-o stare incipientă, m-a ajutat foarte mult. Pot spune că mi-am reluat viaţa şi am o viaţă normală. Dragi femei, mergeti la medic pentru că, odată descoperită din timp, această boală chiar poate fi vindecată.
În plus, medicina continuă să facă progrese şi odată depistată boala, şansele de vindecare sunt din ce în ce mai mari.
Marius Geantă, preşedinte InoMed: Supravietuirea a crescut foarte mult in ultimii 10-20-30 de ani. Potrivit datelor, 92 la sută dintre femeile diagnosticate cu cancer de sân trăiesc.
Din păcate, însă, foarte puţine femei beneficiază gratuit de astfel de analize. Tocmai de aceea, membrii Fundaţiei Renaşterea se deplasează prin ţară cu aparatura necesară pentru ca femeile să aibă acces la astfel de teste de screening.
Amalia Năstase, membru board fundaţia Renaşterea: Femeile din mediul rural din Romania cred ca acceseaza cam 5-10 la sută. Imediat dupa ce strangem fondurile, incepem turneul prin tara. Mergem prin sate, localităţi şi acolo se ia legatura cu medicii de familie. Românul ar merge la medic, dacă ar avea bani.
Conform estimărilor, anual, în România peste 9 mii de femei sunt diagnosticate cu cancer mamar. Numărul deceselor depăşeşte trei mii de persoane.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰