Antena Meniu Search
x

Avem primele imagini din cel mai nou spital covid din țară (Video)

După patru luni de întârzieri și 6 termene nerespectate, spitalul modular de la Lețcani destinat exclusiv pacienților infectați cu noul coronavirus a fost finalizat. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 07.09.2020, 16:25

Avem primele imagini din cel mai nou spital covid din țără Vezi și
  • Costurile realizării lui au fost de 13,2 milioane de euro.
  • Banii au venit din Bugetele Consiliilor județene din Iași și Neamț. 

Deocamdată, însă, nu vom vedea în zilele următoare niciun pacient aici. Asta pentru că mai are nevoie de niște avize de funcționare. 

Spitalul este dotat cu 256 de paturi, dintre care peste 100 sunt pentru pacienți care au nevoie de terapie intensivă. De asemenea, are săli de operație, laborator de analize, depozit și chiar și un dormitor pentru medici. 

Costurile realizării lui au fost de 13,2 milioane de euro. Banii au venit din Bugetele Consiliilor județene din Iași și Neamț. 

Ținând cont că de câteva săptămâni spitalele Covid din Iași funcționează la capacitate maximă, fiind probleme din cauza lipsei de locuri, finalizarea proiectului era vitală.

Inițial, se spusese că va fi funcțional din luna mai, că va ajunge la Iași în 30 de zile și va fi montat în 7 zile. În realitate, a durat 3 luni să ajungă în România și încă o lună să fie montat. 

Acesta are aparatură de ultimă generație. 

Deocamdată, se fac circuitele pentru ca atât pacienții, cat și medicii să nu fie expuși nici unui pericol. Se discută și despre personalul medical care va lucra aici prin detașare. Fiind vorba de un număr mare de pacienți, va fi nevoie și de un număr mare de cadre medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Avem primele imagini din cel mai nou spital covid din țară (Video)