Antena Meniu Search
x

În cât timp slăbeşti 10 kilograme. O dietă sănătoasă nu dă rezultate într-o lună

În ultimii ani, tot mai mulţi români, nemulţumiţi de aspectul lor fizic, au decis să apeleze la tot felul de diete în speranţa că ajung să dea jos rapid kilogramele acumulate în exces.

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 13:38

Specialiştii recomandă să urmăm diete care ne-ar ajuta să slăbim 10 kilograme într-un interval de trei luni
Specialiştii recomandă să urmăm diete care ne-ar ajuta să slăbim 10 kilograme într-un interval de trei luni - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Specialiştii recomandă dietele care ne-ar ajuta să slăbim 10 kilograme într-un interval de trei luni.

Pentru a obţine rezultate fulger, mulţi români au apelat inclusiv la tratamente medicale care numai efectul scontat nu l-au avut. Ba chiar au existat români care şi-au pus sănătatea în pericol, apelând la substanţe cu un efect nociv asupra organismului.

Aşa că nu trebuie să ne mire că au existat români care au dezvoltat alte probleme medicale din cauza unor diete ce le promiteau rezultate fabuloase obţinute într-un timp extrem de scurt.

În cât timp slăbeşti 10 kilograme 

În principiu, o persoană poate să slăbească 10 kilograme în 10 zile, sau poate chiar şi mai puţin, dacă apelează la o dietă intensă, dar cei mai mulţi dintre specialişti susţin că nu aceasta este soluţia ideală pe termen mediu şi lung. Asta pentru că există pericolul ca aceste kilograme, eliminate rapid, să fie puse la loc, ulterior, într-un ritm cel puţin la fel de rapid.

Pe acelaşi subiect

Se consideră că o dietă sănătoasă, care să aibă rezultate inclusiv pe termen mediu sau lung, este acea dietă care ajută o persoană să slăbească, în mod natural, 10 kilograme într-un interval de trei luni.

Specialiştii recomandă să acordăm o atenţie sporită numărului de calorii consumate pe parcursul unei zile, iar dieta alimentară să o combinăm cu o serie de exerciţii fizice care să ne ajute, într-un final, să ajungem la un deficit caloric de circa 500 de calorii pe zi.

Concret, dacă într-o zi consumăm 2.000 de calorii, trebuie să efectuăm suficient de multe exerciţii fizice încât să scăpăm de 2.500 de calorii pe durata zilei respective.

O astfel de dietă ne-ar ajuta inclusiv pe termen mediu sau lung pentru că se consideră că organismul se obişnuieşte să consume mai puţine calorii pe zi, astfel că pe viitor nu am mai avea probleme cu acumularea de kilograme în exces.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sanatate » În cât timp slăbeşti 10 kilograme. O dietă sănătoasă nu dă rezultate într-o lună