Incidența cazurilor de coronavirus a crescut în Europa de 3,4 ori în ultima lună. Țările unde rata s-a dublat

De Redactia Observator.
Publicat: 21.07.2021, 14:10.
Actualizat: 21.07.2021, 14:21

Incidența cazurilor de coronavirus în Europa a crescut de 3,4 ori, în ultima lună. Și în România, miercuri, numărul cazurilor de coronavirus a sărit peste 100 pentru prima oară în ultima lună. 102 cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după peste 27.000 de teste. Pe 21 iunie, în urmă cu o lună, România înregistra doar 26 de cazuri noi.

Incidența cazurilor de coronavirus în Europa a crescut de peste 3 ori, în ultima lună. Țările unde rata s-a dublat

Harta cazurilor de Covid raportate zilnic în lume, 20 iulie 2021

ourworldindata.org

În Europa incidența cazurilor de Covid a crescut de aproximativ 3,4 ori în 19.07.2021, comparativ cu o lună în urmă, potrivit datelor de pe Our World In Data și citate de Comitetul român pentru vaccinarea anti-Covid. Dacă în urmă cu o lună, în majoritatea Europei incidența cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepții fiind în Rusia, Portugalia și Marea Britanie în momentul actual, în Europa este incidența este în creştere. Creșterea cea mai mare este în Cipru, urmată de Marea Britanie și Olanda. În Grecia, Spania sau Italia incidența cazurilor de Covid a urcat și cu până la 200%. În România, numărul cazurilor de coronavirus a sărit peste 100 pentru prima oară în ultima lună

Cazurile COVID-19 au crescut cu aproape 41% în ultima săptămână în Marea Britanie

Marea Britanie a raportat 46.558 de cazuri noi de COVID-19, marți, ceea ce înseamnă o creștere a cazurilor între 14 iulie - 20 iulie de 40,7% comparativ cu ultimele șapte zile. De asemenea, marți au fost raportate alte 96 de persoane care au murit în termen de 28 de zile de la un test pozitiv la COVID-19. 46,3 milioane de persoane au primit o doză de vaccin împotriva coronavirusului până pe 19 iulie și 36,2 milioane de persoane au primit și a doua doză, potrivit Reuters

Citește și:

80% din noile cazuri de COVID-19 din Spania în rândul persoanelor nevaccinate, spune ministrul Sănătății

Marea majoritate a noilor cazuri de COVID-19 din Spania din ultimele cinci săptămâni au fost detectate în rândul persoanelor nevaccinate, a declarat luni ministrul Sănătății Carolina Darias, în ziua în care noile infecții au crescut cu 27.286, potrivit Reuters. Doar 5,5% din cazurile noi din această perioadă au fost detectate în rândul persoanelor care au fost complet vaccinate, a spus Darias, adăugând că 11,4% au fost parțial vaccinate și 83,1% au fost nevaccinate.

"Trebuie să păstrăm ritmul vaccinării la care am ajuns", a declarat ministrul într-o conferință de presă. "Acest lucru ne va oferi un nivel important de protecție pentru a ne permite să ne bucurăm de vară."

Numărul zilnic de noi cazuri de COVID-19 în Spania a crescut constant de la sfârșitul lunii iunie, rata de incidență pe 14 zile la 100.000 de locuitori ajungând marți la 622,4. Cu o populație de 46,9 milioane de oameni, Spania a raportat până acum un total de aproape 4,2 milioane de cazuri și 81.148 de decese. Spania este a treia țară cu cel mai rapid nivel de vaccinare a populației, potrivit Our World In Data, cu 51,3% din spanioli complet vaccinați și 62,1% parțial vaccinați.

Franța înregistrează 18.000 de noi cazuri Covid-19, o creștere record

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, a declarat marți că noile infecții cu Covid-19 cresc într-un ritm fără precedent din cauza variantei Delta, după ce au fost raportate 18.000 de cazuri în ultimele 24 de ore. Veran a spus că este „alarmat” de această creștere îngrijorătoare atribuită variantei Delta, responsabilă de aproape 79% din noile cazuri. Cu doar o săptămână în urmă, bilanțul era sub 7.000 de cazuri, rezultând o creștere de aproximativ 150% într-o săptămână. ”Nu am văzut asta niciodată, nici cu (originalul) Covid, nici cu tulpina engleză și nici cu variantele sud-africane sau braziliene", a spus el.

În total, 37,5 milioane de persoane din Franța au primit cel puțin o doză de vaccin, adică 45,2% din populație. Și în timp ce numărul pacienților cu Covid-19 care necesită terapie intensivă a scăzut treptat (ratele de ocupare la terapie intensivă au scăzut de la 21,8 la sută pe 6 iulie la 18 la sută pe 19 iulie) specialiștii se tem că tendința ar putea fi inversată.

Conform unui proiect de lege care urmează să fie votat în zilele următoare, persoanele care vor să mănânce în restaurante, să meargă la cinematograf sau să meargă cu trenul vor fi obligate sa arate un certificat de vaccinare sau un test Covid negativ. Începând cu luna septembrie, vaccinările vor deveni obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătății și angajaților care îngrijesc bătrâni. Anunțul lui Macron cu privire la aceste măsuri a declanșat un val de vaccinări după un debut slab al campaniei de imunizare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.