Antena Meniu Search
x

Video Inovație în Sănătate. Rudele bolnavilor internați în spital ar putea afla mai ușor starea acestora cu ajutorul unei aplicații

Rudele bolnavilor internați în spital ar putea afla mai ușor starea acestora. Acest lucru ar deveni posibil cu ajutorul unei aplicații. Este ideea unui parlamentar din Târgu Jiu care a anunțat deja că o firmă locală este interesată să implementeze această aplicație. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 17.02.2021, 13:29

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Aplicația va ajuta familia bolnavului să aibă acces la dosarul electronic al acestuia. Principiul după care va funcționa este simplu: pentru fiecare pacient, la internare, se genereaza un cod unic și o parolă care vor permite accesul la informații. 

Rudele ar putea astfel să afle în timp real în ce secție este internat bolnavul, ce medic se ocupă de el, ce analize îi sunt făcute și dacă este transferat în altă secție ori alt spital.  Ideea i-a venit unui parlamentar din Târgu Jiu mai ales în contextul în care, în pandemie, accesul rudelor este restricționat în spitale.

Deja, o firmă a anunțat că va implementa această aplicație, în primă fază, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, urmând să fie extinsă și în celelalte unități medicale din Gorj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Inovație în Sănătate. Rudele bolnavilor internați în spital ar putea afla mai ușor starea acestora cu ajutorul unei aplicații