Antena Meniu Search
x

Video Invazie de căpușe în București și nu numai. Cum putem evita boala Lyme, supranumită "boala cu 1.000 de feţe"

Aveţi mare grijă când ieşiţi la plimbare în parcuri! Numai în Bucureşti, sute de oameni au ajuns la spital din cauza căpuşelor. În Capitală, firma care se ocupă cu dezinsecţia este în faliment iar muncitorii sunt în şomaj. Primăria promitea să rezolve azi situaţia, dar nu au venit destui consilieri la şedinţă.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 18.05.2021, 21:27

Vezi și

Anual, în martie-aprilie, parcurile trebuie stropite cu substanţe. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, parcurile din Capitală sunt acum pline de insecte periculoase. De la începutul lunii mai şi până acum 130 de copii au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu dupa ce au fost muşcaţi de căpuşe. Medicii le-au îndepărtat rapid, însă dacă pacientul ajunge prea târziu la spital, este nevoie de intervenţia unui medic infecţionist. Şi de un tratament specific. 

Carmen Dorobăţ, medic infecţionist: Trebuie urmată o antibioprofilaxie, adică se utilizează un antibiotic astfel încât să nu ducem la apariţia acelei boli, numită boala cu 1000 de feţe sau boala lime. 

Boala Lyme, dacă este tratată incorect, poate duce la complicaţii

Dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU Spitalul Sf. Spiridon Iași: Dacă apar fenomene locale de tipul roşeţii, a mâncărimii, este clar că pacientul trebuie să se prezinte la medic.

Pe acelaşi subiect

Părinţii spun că nu renunţă la plimbările în parc, aşa că încearcă să protejeze copiii cum pot.  Compania municipală care se ocupa de dezinsecţia şi deratizarea parcurilor din Bucureşti nu mai intervine de la începutul anului. 

Compania Municipală Eco Igienizare SA: Compania Municipală Eco Igienizare a înregistrat facturi restante în valoare de peste 19 milioane de lei, motiv pentru care activitatea a fost sistată, iar angajații au fost plasați în șomaj tehnic.

Pentru un patruped, este la fel de periculos ca pentru om. La spitalul pentru animale de companie din Iași, de exemplu, medicii au avut destule cazuri în această perioadă. Medicii ne sfătuiesc să fim atenţi mai ales când ne plimbăm în zonele cu iarbă înaltă şi pe pajiştile de lângă păduri. Numărul de persoane care suferă de Boala Lyme, afecțiunea bacteriană transmisă de căpuşe, a crescut de 3 ori în ultimii ani, în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Invazie de căpușe în București și nu numai. Cum putem evita boala Lyme, supranumită "boala cu 1.000 de feţe"