Antena Meniu Search
x

Legea Laptelui, destinată să combată falsurile alimentare

Mâncăm pizza cu mozarella făcută în laborator. Pateuri cu brânză sintetică. Prăjituri cu grăsimi dăunătoare în loc de unt. Sunt concluziile unui control realizat de specialişti din patru instituţii.

Vezi și

Mâncăm pizza cu mozarella făcută în laborator. Pateuri cu brânză sintetică. Prăjituri cu grăsimi dăunătoare în loc de unt. Sunt concluziile unui control realizat de specialişti din patru instituţii. Ei au descoperit că, din toate unităţile controlate, patiseriile, cofetăriile şi pizzeriile folosesc cele mai multe falsuri alimentare. Ministrul Agriculturii lucrează la o "Lege a laptelui".

Această vânzătoare recunoaşte că unele dintre produse de patiserie pot fi de proastă calitate. Pentru că una scrie pe etichetă şi alta consumăm în realitate. Iar asta a dovedit-o un control al autorităţilor, care a durat nu mai puţin de două luni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Adică, în loc de lapte foloseau înlocuitori sintetici.

Pe lângă patiserii, au mai fost verificate cofetării, hipermarketuri cu patiserii proprii, pizzerii, restaurante şi fast food-uri. Rezultatele sunt revoltătoare. 74% dintre ele folosesc grăsimi hidrogenate fără să îi infromeze şi pe clienţi. Amenzile aplicate au depăşit 700.000 de lei.

Goana după profituri ar fi principalul motiv. E mai ieftin să foloseşti produse sintetice.

Grasimile hidrogenate sau cele nesaturate, cum sunt adesea numite, sunt făcute din uleiuri vegetale şi sunt considerate a fi printre cele mai periculoase tipuri de grasimi.

Se pregăteşte acum legea laptelui şi a produselor lactate, care îi va obliga pe comercianţi să aibă zone distincte de prezentare pentru produsele care conţin lactate şi cele produse obţinute din grăsimi vegetale, astfel încât consumatorului să îi fie clar ce cumpără. În plus, producătorii vor avea linii de producţie separate şi trebuie să folosească etichetare distinctă. Iar patiseriile, cofetăriile sau pizzeriile vor afişa clar produsele care au în componenţă specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Legea Laptelui, destinată să combată falsurile alimentare