Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mâncare toxică pentru bebeluşi. Ingredientele periculoase găsite în unele produse din supermarketuri: "Dozele sunt depăşite"

Mult zahăr, puţină proteină şi ingrediente periculoase. Asta au descoperit cercetătorii americani în mâncarea pentru bebeluşi din supermarketuri. Şi borcănelele cu piureuri şi gustări de la noi sunt pline de pericole. Medicii recomandă părinţilor să înceapă diversificarea cu mâncare gătită acasă şi să hrănească bebeluşul cu lapte matern cât mai mult posibil. 

de Cristina Tănasă

la 24.08.2024 , 19:49

Clasicele borcane cu piureuri pentru bebeluşi sunt salvarea multor părinţi atunci când nu au timp de gătit sau rămân în pană de idei pentru meniul copiilor. Doar că soluţia-minune nu ar trebui să înlocuiască alimentele preparate în casă atunci când, după 6 luni, începe diversificarea. 

Mâncare toxică pentru bebeluşi

"Nu ar trebui dat până la vârsta de un an aceste borcănașe. Dacă un părinte dă și lapte praf și mâncare procesată, dozele de sare și zahăr sunt depăşite", spune Grațiela Cristea, farmacist.

Vezi și

Produsele de pe rafturi ascund pericole pentru sănătate. De exemplu, pe unele cutii scrie orez cu fructe, însă, în loc de fructe, e mai mult zahăr. 100 de grame de piure de fructe conțin 12 grame de zahăr, echivalentul unei linguri pline. 

Pe acelaşi subiect

Cercetătorii din Statele Unite spun că 99% dintre mâncărurile pentru bebeluși din comerț conţin ingrediente interzise, 70% nu au nivelul recomandat de proteine, iar 44% au adăugat mai mult zahăr decât limita admisă.

"Niciun produs natural nu ar putea rezista pe raft fără a fi introdus la vitrina frigorifică", crede o femeie. "Nu-mi plac, ce e în magazine, ce faci tu știi că e cel mai bun. Au foarte multe chimicale. Cât ar spune că nu au, au", spune o alta.

Pericolele ascunse în hrana celor mici

În timp, consumul acestor alimente poate duce la boli cronice precum obezitate, diabet și cancer. Iar unele ingrediente, de altfel sănătoase pentru un adult, devin periculoase dacă sunt introduse prea devreme în alimentaţia copiilor.

"Trebuie să fim precauți la produsele care conțin miere. Copilul poate să dezvolte botulism care este o boală gravă neurologic cu istoric de deces în unele scenarii. La copii, grăsimile sunt necesare și există în unele tipuri de lăpturi de copii mici grăsimi adăugate. Nu toate grăsimile sunt bune, unele produse care conțin ulei de palmier ar putea să împiedice absorbția calciului și mineralizarea oaselor, trebuie să ne uităm pe cutia respectivă", a explicat Conf. Dr. Mihai Craiu, medic pediatru.

Medicii recomandă prepararea mâncărurilor în casă și hrănirea bebelușului cu lapte matern cât mai mult posibil.

Cristina Tănasă Like
Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Sănătate » Mâncare toxică pentru bebeluşi. Ingredientele periculoase găsite în unele produse din supermarketuri: "Dozele sunt depăşite"