Mărturia unui medic infectat cu SARS-CoV-2 la 2 luni după ce s-a vaccinat cu ambele doze de Pfizer: ”Nu se compară!”

De Redactia Observator.
Publicat: 29.04.2021, 12:16.
Actualizat: 29.04.2021, 12:33

Vlad Braga, medic specialist în chirurgia generală a povestit despre infectarea cu SARS-CoV-2 după imunizarea cu schema completă. Medicul s-a infectat la 2 luni după ce a fost vaccinat cu ambele doze de Pfizer și transmite că vaccinul te protejează de o formă severă a bolii.

Mărturia unui medic infectat la 2 luni după ce s-a vaccinat cu ambele doze de Pfizer: ”Nu se compară!”

Vlad Braga

Facebook / RO- Vaccinare

Mesajul medicului a fost publicat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

„La 2 luni după ce m-am vaccinat cu serul produs de PfizerBioNTech, m-am infectat cu virusul SARS-CoV-2. Am ales să mă vaccinez ca să îmi protejez mai mult familia și m-a ferit să nu fac o formă severă. Precum au arătat și studiile, vaccinul nu ne protejează neapărat împotriva infectării, dar mai degrabă ne protejează să nu facem o formă severă a bolii.

Citește și:

Într-o dimineață m-am trezit cu o durere de cap și în aceeași zi nu am mai simțit același gust al cafelei. Am zis să fac un test rapid de antigen, iar rezultatul a fost pozitiv. Am intrat în carantină 14 zile, izolându-mă de familie. Am luat decizia asta ca să fie bine pentru ei, dar a fost dificil să îmi văd soția și băiețelul de un an doar pe telefon. Nu se compară.

Doar 3 zile au durat simptomele în care am avut dureri de cap și nu am avut gust și miros. În a șaptea zi am făcut un test COVID-19 și a ieșit negativ. După cele 14 zile necesare, am ieșit din izolare, iar în dimineața următoare mi-am început activitatea la centrul de vaccinare.

Am zis să încerc să ajut cât pot, să pun umăr la umăr, să treacă această perioadă grea, plină de încercări.” a mărturisit Vlad Braga, medic specialist chirurgie generală.

O singură doză de vaccin pentru Covid-19 poate reduce transmiterea virusului cu până la jumătate, conform unui studiu realizat de Serviciul de Sănătate Publică din Anglia.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.