Antena Meniu Search
x

Video Vedetele României fac lobby pentru vaccinare. Guvernul pregăteşte un proiect, în care artiştii şi sportivii promovează vaccinarea

S-a terminat cu programările la vaccinare peste o lună şi cu deplasări la sute de kilometri de casă! Am trecut de 5 milioane de doze administrate iar imunizarea se face în tot mai multe zone direct la centre. Pe listele de aşteptare sunt tot mai puţini doritori, aşa că autorităţile vor să scoată la înaintare artileria grea: artiștii și sportivii. Deocamdată însă, nimeni nu le-a cerut să facă lobby pentru vaccinare.

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 29.04.2021, 18:53

Vezi și

Klaus Iohannis - președintele României: "Guvernul pregătește o campanie amplă. Vor fi implicați și artiști, și sportivi".

Valeriu Gheorghiță - șeful campaniei de vaccinare: "Este un aspect la care vă mărturisesc că m-am gândit".

Și rămâne, deocamdată, doar un gând. Nici artiștii, nici sportivi n-au fost contactaţi de autorități. Cu sau fără campanie, trimit mesaje de încurajare românilor care încă nu s-au vaccinat.

Loredana: "Cred că e datoria noastră morală, civică, omenească să facem tot ce ne stă în puțină scăpăm de această pandemie cât mai repede. Vaccinul e salvarea, fraților, haideți!"

Pe acelaşi subiect

Titi Aur - pilot: "Sunt Titi Aur, am trecut prin COVID. Decât să ajungi ca mine, să te chinui două săptămâni în spital, cu mască și să nu îți ajungă oxigenul, mai bine vaccinează-te. Și eu mă vaccinez!"

Mirela Vaida: "Dragi români, mergeți și vă vaccinați! Nu lăsați lucrurile de astăzi pe mâine, pentru că e vorba de sănătatea noastră! Putem reveni la normal, putem redeschide sălile de teatru, de spectacole, putem merge la concerte, putem să mergem în vacanțe".

Valentin Sanfira: "Dacă vrem să ne fie mai bine și cum considerăm noi că mergem spre normalitate, trebuie să mergem să ne vaccinăm".

Gică Popescu: "Dacă acesta este drumul spre ieșirea din pandemie, eu cred că toți putem pune umărul".

O campanie bine organizată

Deşi susţin imunizarea, vocile vedetelor s-ar face mult mai bine auzite în cadrul unei campanii bine organizate.

Alexandru Rafila - reprezentantul României la OMS: "Utilizarea unor lideri de opinie, a unor artişti dacă vreţi, pentru promovarea campaniei de vaccinare, este o iniţiativă utilă. Trebuie si finanţat".

Printre români, părerile sunt împărțite.

"Nu ține de artiști, ține de alegerea fiecăruia. O iubesc pe Delia, dar dacă ea îmi zice "m-am vaccinat, fă-o și tu", eu nu o fac".

"Nu ne influențează artiștii. Poate ne-ar influența medicii".

- Ar conta contribuția artiștilor în campania de promovare?

- Da!

- Sunt foarte mulți influenceri care deja fac postări pe tema aceasta.

Liber la vaccinare în Timişoara

Până când influencerii vor avea un rol în cadrul campaniei, autorităţile din Timișoara, de exemplu, au dat startul vaccinării la liber.

În centrele de vaccinare din Timiș unde se administrează serul de la Moderna, sunt două în Timișoara și 3 în județ, imunizarea se face fără programare în platformă. Practic, doar cu buletinul, în fiecare zi, după ora 14.

Din mai, ne vom putea vaccina fără programare în multe alte zone din țară, promite șeful statului.

Klaus Iohannis - președintele României: "Se va renunța la programări, la rezervări. Vor fi deschise tot mai multe centre".

Semnalul cel mai puternic vine din Capitală. Mâine, în Piața Constituției, ne vom putea imuniza direct din mașină. Iar între 7 și 9 mai avea avea loc și un maraton al vaccinării.

Până acum, cei mai mulți români s-au vaccinat în București, Timiș, Cluj, Constanța, Sibiu, Brașov, Alba și Ilfov. În aceste județe, rata de vaccinare a depășit sau se apropie de 40 la sută. În timp ce la nivel național, rata este în jur de 20 la sută. În continuare, față de marile orașe, procentul celor vaccinați în mediul rural este foarte mic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Vedetele României fac lobby pentru vaccinare. Guvernul pregăteşte un proiect, în care artiştii şi sportivii promovează vaccinarea