Antena Meniu Search
x

În Bucureşti, Alba şi Vâlcea masca ar putea fi obligatorie în toate zonele publice deschise | Video

Locuitorii din Bucureşti, Alba şi Vâlcea ar putea fi obligaţi să poarte mască şi în toate zonele deschise. Este o decizie prin care autorităţile speră să reducă numărul cazurilor de infectare.

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 17.10.2020, 23:59

Vezi și
  • Locuitorii din Bucureşti, Alba şi Vâlcea ar putea fi obligaţi să poarte mască şi în toate zonele deschise
  • Autorităţile speră să reducă numărul cazurilor de infectare

Judeţul Argeş a fost primul care a luat această măsură încă de la sfârşitul lunii iulie, când se confrunta cu o explozie de îmbolnăviri. Trei luni mai târziu, se află printre zonele din ţară cu cele mai puţine infectări.

"Uitaţi cum se chinuie după două luni de luptă în pandemie, de unde nimeni nu mai credea că după măsurile de relaxare vom ajunge aşa"

Gabriel Copciag - directorul medical al Spitalului de Urgenţă Piteşti: "Am avut multe situaţii de deces în rândul tinerilor, sunt fapte şi episoade regretabile, care ne-au marcat. Foarte aglomerat, lumea impacientată, lumea panicată, nu era nici de Remdesivir"

Aşa arăta haosul care se instalase în judeţul Argeş, în luna iulie. Spitalele erau pline până la refuz, inclusiv cu personal medical.

Crina Călinescu - medic oncolog vindecat de coronavirus: "M-am ridicat brusc din pat şi am zis: "Eu cred ca nu mai am miros!". Senzaţia e de-a dreptul devastatoare. Aveam o sticlă cu clor la baie, mi-am apropiat-o de nas, nu simţeam absolut nimic. Atunci am spus: "Eu am covid!".

Bolnavii în stare gravă erau transferaţi cu elicopterul în alte unităţi medicale din ţară. Aşa s-a ajuns la obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice.

"Foarte bine! Fiindcă nu stăm numai în Arges, ne mai si plimbăm pe-afară. Cine ştie ce aducem"

"Ies din casă cu mască, mă duc până acasa cu mască, de când este pandemia."

"Uitaţi-vă şi voi ce "aglomeraţie" este. Unde e virusul? Ba e pe pâine, ba în aer, ba e pe bani"

Acum, când România trece prin al doilea val al pandemiei, judeţul Argeş pare cel mai ferit.

Gabriel Copciag - directorul medical al Spitalului de Urgenţă Piteşti: "Comportamentul populaţiei s-a schimbat, asta trebuie reţinut, e un semnal pentru toată lumea. Acest purtat de mască cred că a făcut foarte, foarte bine."

O arată şi cifrele oficiale.

Andreea Milea - reporter Observator: "Şapte spitale din judeţul Argeş pot primi pacienţi infectaţi cu coronavirus. Din cele peste 500 de paturi disponibile, sunt acum ocupate puţin peste 270. Cât despre secţiile de Terapie Intensivă, acolo sunt disponibile 45 de paturi, dintre care sunt ocupate acum 14.

Corneliu Cîrstea - subprefectul judeţului Argeş: "Atât în august, cât şi în septembrie au fost zile în care au fost 3-4-5 infectări zilnic. Rata cumulată pe ultimele 14 zile - 0,63"

În total, în judeţ sunt 285 de paturi libere. Cele mai multe, la Spitalul Municipal Câmpulung. 31 iulie a fost cea mai neagră zi pentru Argeş, cu record de infecţii într-o zi: 112. Astăzi, au fost depistate 43 de noi cazuri.

Andreea Milea - reporter Observator: În ultimele 5 zile, în judeţul Argeş, numărul de noi cazuri de infectare este sub 200. Chiar şi-aşa, masca de protecţie rămâne în continuare obligatorie, inclusiv în spaţiile deschise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » În Bucureşti, Alba şi Vâlcea masca ar putea fi obligatorie în toate zonele publice deschise | Video