Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Medicii, către gravidele din România: Nu amânați vacinarea anti-Covid până după naștere! Ar putea fi prea târziu

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România face un apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva SARS CoV-2. Nu amânați vacinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu, spun specialiștii.

de Redactia Observator

la 21.10.2021 , 10:45

Medicii, către gravidele din România: Nu amânați vacinarea anti-Covid până după naștere! Ar putea fi prea târziu Femeie însărcinată vaccinată anti-Covid (imagine ilustrativă) - Shutterstock

Societatea de Obstetrică şi Ginecologie face un nou apel către gravide să se vaccineze cât mai repede împotriva Sars-Cov-2, precizâns că vaccinul e sigur pentru gravidă şi făt. De asemenea, subliniază că vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau masculină. ”Nu amânaţi vacinarea până după naştere! Ar putea fi prea târziu. Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România face un nou apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva Sars-Cov-2. Milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook privind vaccinarea, scrie news.ro. 

Conform sursei citate, toate datele acumulate în ultimele 19 luni confirmă fără dubiu că:

1. Boala Covid-19 la gravide creşte riscul de naştere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI şi deces al mamei.

Articolul continuă după reclamă

2. Vaccinarea scade riscul de infecţie cu virusul SARS CoV-2 de peste 5 ori

Pe acelaşi subiect

3. Vaccinarea scade riscul boală Covid-19 severă şi de a ajunge la spital e 10 ori

4. Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate SARS CoV-2 de 11 ori

5. Vaccinarea gravidei protejează nou-născutul. Anticorpii dezvoltaţi de mamă după vaccinare ajung şi la făt atât prin placentă, înainte de naştere, cât şi prin laptele matern, după naştere.

6. Vaccinul este sigur pentru gravidă şi făt.

7. Vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau masculină, nici prezentă şi nici viitoare. Boala COVID, în schimb, poate afecta grav fertilitatea.

”Nu amânaţi vaccinarea până după naştere! Ar putea fi prea târziu. Nu vă riscaţi viaţa şi viaţa copilului pe care îl aşteptaţi. Cu un singur gest simplu, sigur şi la îndemână, puteţi să vă protejaţi, împreună cu bebeluşul”, se mai arată în mesajul transmis de prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, preşedintele Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România.

CDC recomandă vaccinarea împotriva Covid-19 a femeilor însărcinate

Specialiştii americani de la Centrul de Prevenire şi Control a Bolilor au anunţat că femeile se pot vaccina în siguranţă împotriva coronavirusului, chiar dacă aşteaptă un copil. CDC a declarat că nu a găsit probleme de siguranţă pentru persoanele însărcinate, nici în noua analiză, nici în studiile anterioare.

Centrul a arătat că ratele de avort spontan după vaccinare au fost similare cu rata preconizată. Femeile gravide pot primi oricare dintre cele trei vaccinuri care au autorizaţie de urgenţă în SUA - Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson. De altfel, şi autoriăţile române au anunţat că au urmărit persoanele care au rămas însărcinate şi că sarcinile au avut o evoluţie normală.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Sănătate » Medicii, către gravidele din România: Nu amânați vacinarea anti-Covid până după naștere! Ar putea fi prea târziu