Antena Meniu Search
x

Video Medicii români nu mai vor să profeseze în străinătate. Ce îi atrage pe medici în ţara noastră

Veşti bune din domeniul sănătăţii. Din ce în ce mai mulţi medici iau decizia de a rămâne şi de a profesa în ţară. În ultimii ani, statisticile arată că numărul celor care aleg să plece în străinătate s-a înjumătăţit.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 11.01.2022, 14:54

Vezi și

Mărirea semnificativă a salariilor din sistemul bugetar, dar şi îmbunătăţirea condiţiilor din spitale i-au făcut pe medici să se gândească de două ori atunci când cer acel certificat de bună practică medicală, absolut necesar ca să poată profesa în străinătate.

Conform datelor puse la dispoziţie de Colegiul Medicilor din România arată clar tendinţa descrescătoare: numărul halatelor albe care au ales să plece în străinătate a fost în anul 2021 de 770, la jumătate dacă este să ne referim la anul 2016, când 1462 de certificate au fost eliberate.

De atunci şi până în prezent numărul a scăzut continuu. Doi profesori universitari de la Facultatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara au declarat pentru Observator că era în sfârşit cazul ca cineva să se uite şi asupra sistemului de salarizare din sistemul medical şi este foarte important pentru că aşa se poate obţine performanţă şi putem şi noi beneficia de pe urma a ceea ce s-a investit în toate cadrele medicale. 

Numărul celor care aleg să profeseze în străinătate va continua să scadă cu atât mai mult cu cât sunt anunţate noi majorări de lefuri în sistemul medical.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sanatate » Medicii români nu mai vor să profeseze în străinătate. Ce îi atrage pe medici în ţara noastră