Mezelurile afumate cu ”fum la plic”, pericol pentru sănătate
De sărbători, tratăm carnea cu fum la plic. E soluţia la îndemână, pe internet, pentru cei care nu au acces la afumătorile clasice, de la ţară. O soluţie riscantă pentru sănătate, avertizează medicii.
De sărbători, tratăm carnea cu fum la plic. E soluţia la îndemână, pe internet, pentru cei care nu au acces la afumătorile clasice, de la ţară. O soluţie riscantă pentru sănătate, avertizează medicii. Elementele chimice din substanţele folosite pentru a "afuma" cârnaţii sau şunca de sărbători pot duce la boli digestive, şi, în timp, la cancer. Mai grav este că multe din preparatele găsite în magazine sunt afumate tot artificial.
Într-un apartament din Capitală, un comerciant are aditivi alimentari prin toate camerele, despre care nici măcar el nu ştie mare lucru. Ne garantează totuşi că poate vinde prafuri pentru cantităţi industriale de carne. Noi am vrut să vedem cat de nociv e fumul la cutie.
Asociaţiile pentru protecţia consumatorilor susţin că aproape 80% dintre produsele afumate de pe piaţă n-au trecut prin afumătoare. Ci au fost injectate artificial. Am vrut să vedem şi noi cum se afumă carnea, fără fum, chiar în bucătărie.
La ţară, afumarea artificială nu există. Cârnaţii şi şunca se afumă natural, în curte, în fiecare toamnă.
Fiecare român consumă anual aproape 32 de kilograme de porc, dintre care 8 kilograme doar în luna decembrie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰