Antena Meniu Search
x

Milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 vor ajunge în România. În ce condiţii vor fi accesibile

Prima tranşă de vaccin anti-COVID va ajunge în România în primele luni ale anului viitor. 500 de mii de doze vor fi folosite pentru cadrele medicale. Restul de 9,5 milioane pentru bolnavii cronici şi vârstnici.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 04.11.2020, 20:40

Vezi și
  • Cadrele medicale vor fi primele vaccinate.
  • Apoi, cei din grupele de risc: bolnavii cronici şi seniorii.

Vaccinul nu se va vinde în farmacii, cel puţin în primul an. Nu-l vom găsi nici în cabinetele medicilor de familie. Doctorii ne sfătuiesc să nu îl cumpărăm de pe internet sau de pe piaţa neagră pentru a nu ne expune riscurilor. Vaccinul se va administra în două doze aşadar 5 milioane de români vor fi imunizaţi

Klaus Iohannis, preşedintele României: Nu vrem să vaccinăm pe nimeni cu forţa. Uniunea Europeană va cumpăra acele tipuri de vaccin care sunt sigure şi eficiente.

Prima tranşă din cele 10 milioane de doze de vaccin va ajunge în România în primul trimestru al anului viitor. Cadrele medicale vor fi primele vaccinate. Apoi, cei din grupele de risc: bolnavii cronici şi seniorii.

Adrian Gagheş, biolog: Fiecare fiolă va avea o etichetare cu un cod de bare internaţional deci nu cred că se va ajunge pe piaţa neagră cu acest vaccin. Va fi numai în mâinile profesioniştilor

11 vaccinuri sunt acum în faza finală a testelor clinice. Unele trebuie transportate în condiţi speciale, la o temperatură de -70, -80 de grade, aşa că România trebuie să se pregătească.

Alexandru Rafila: Vaccinurile care conţin ARN trebuie ransportate şi administrate imediat, deci nu se pot păstra în depozite intermediare.

Cel mai probabil vor exista centre speciale în care se vor administra vaccinurile. Ar putea fi organizate spaţii în spitale sau vor fi caravane care să ajungă în zone defavorizate. În cazul unor reacţii adverse, vor fi raportate imediat.

Gindrovel Dumitra, medic de familie: Vorbim de centre de vaccinare în care nu numai că emit recomandarea de a fi vaccinată pentru o persoană după consultaţie, în aceste centre se va face şi administrarea.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Vor fi implicate toate structurile statului în această strategie de vaccinare. Va fi implicată şi armata şi DSU-ul şi spitalele judeţene şi medicii de familie 

Ne vom relua viaţa normală de dinainte de COVID atunci când 70, 80% din populaţie va fi vaccinată. Masca însă probabil va fi n continuare purtată în spaţiile foarte aglomerate.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 vor ajunge în România. În ce condiţii vor fi accesibile