Video Ministerul Sănătăţii cumpără 1000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei. Ce simptome are această boală şi cum se poate trata
Variola maimuţei creează îngrijorare în întreaga lume. România va cumpăra preventiv, 1000 de doze de vaccin împotriva acestei boli, chiar dacă nu avem niciun caz înregistrat la noi în ţară. Organizaţia Mondială a Sănătaţii a anunţat că mulţi dintre pacienţii confirmaţi cu virusul variolei maimuţei nu au călătorit în zonele endemice. În acest context, Ministerul Sănătăţii avertizează turiştii în privinţa simptomelor.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
În general, oamenii ar trebui să fie atenţi la anumite simptome şi să se prezinte la spital, în cazul în care acestea apar.
Care sunt simptomele variolei maimuţei
Vorbim de erupţiile cutanate, în special cele grupate în anumite zone ale corpului, dar şi febra, dureri de cap, dureri în gât şi de asemenea leziunile la nivelul ochilor şi gurii. Un semnal de alarmă ar trebui să fie şi inflamarea ganglionilor limfatici.
Pentru această boală, numită variola maimuţei, nu există însă un tratament specific, această boală se vindecă în 2-3 săptămâni.
- Românul din Grecia suspect de variola maimuței are, de fapt, varicelă. A fost internat cu iubita într-un spital...
- Țara din Europa care impune carantina obligatorie pentru cei care suferă de variola maimuței
- Variola maimuţei. Vaccinul care poate preveni infectarea cu noul virus care se răspândeşte în Europa
Variola maimuţei se transmite prin contact foarte apropiat
Variola maimuţei este o boală care se transmite printr-un contact extrem de apropiat. Tocmai de aceea, Ministerul Sănătăţii a anunţat că va lua aproximativ 1000 de doze de vaccin, care vor fi administrate doar contacţilor foarte apropiaţi în situaţia în care vom avea cazuri confirmate.
Trebuie menţionat că, până acum, în România nu există niciun astfel de caz. A fost un zvon la sfârşitul săptămânii trecute, cu privire la un anumit caz în Suceava, dar care a fost infirmat. Şi de asemenea, şi pentru un alt român care era în vacanţă în Grecia. S-a constatat că vorbim despre o altă afecţiune.
În continuare, sunt tot mai multe cazuri la nivel mondial, dar şi în Europa.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰