Antena Meniu Search
x

Modificări la procesul de vaccinare anti-Covid în România, la etapa a 2-a doua. Cine intră în etapa 3

Autorităţile au efectuat mai multe modificări la etapele de vaccinare, în cadrul campaniei naţionale de vaccinare anti-covid, privind categoriile de persoane care se pot imuniza în cadrul acestor etape.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 19.01.2021, 19:53

Vezi și

Modificări la categoriile din etapa a 2-a

Astfel, potrivit unui document care urmează să fie adoptat în şedinţa de Guvern de miercuri, pentru etapa a doua de vaccinare, cea care este deja în desfăşurare, programarile se vor face cu respectarea unui raport de 75% din categoria 2a si 25% din 2b.

De asemenea, la categoria 2A se adaugă în plus persoanele cu handicap, imobilizate si însoţitorii acestora, dar şi persoanele fără adăpost.

La categoria 2b se adaugă personalul de pompe funebre direct implicat în manipularea cadavrelor umane, personalul din DGASPC care desfaşoară activitatea în relaţie directă cu beneficiarii, persoanele care asigură asistenţă medicală şi socială, personalul din administraţia publică locală, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale, personalul de la ANM, membrii misiunilor diplomatice, personalul civil şi militar care urmează să efectueze misiuni în exteriorul ţării şi familiile acestora dacă îi însoţesc, inspectorii sociali de la Agenţia Naţională pentru Plăţi, personalul Curţii de Conturi, personalul din Consiliul Concurenţei, avocaţii înscrişi în registrul de asistenţă judiciară, sportivii din loturile naţionale sau olimpice + sportivi calificaţi individual la Jocurile Olimpice şi stafful lor, personalul navigant român maritim și fluvial, personalul român care își desfășoară activitatea pe platforme marine (eoliene, gaz, petrol), personalul român care își desfășoară activitatea pe unități mobile de foraj

marin (nave tip FPSO și nave tip FSU).

Programările la vaccinarea anti-covid în etapa a 3-a

Etapa a 3-a începe cu lucrătorii din industria extractivă, lucrătorii din industria prelucratoare, HORECA, lucrătorii din domeniul de întreţinere corporală, coafură şi înfrumuseţare, lucrătorii din domeniul spectacole, activităţi culturale şi recreative, lucrătorii din sistemul financiar bancar, asigurări, avocaţii înscrişi în tabloul avocaţilor şi notarii.

Lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID a anunţat că mai mult de 340.000 de persoane s-au înscris pentru vaccinarea anti-Covid, începând cu data de 15 ianuarie şi până în prezent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă este teamă să cumpăraţi conserve din magazine?
Observator » Sanatate » Modificări la procesul de vaccinare anti-Covid în România, la etapa a 2-a doua. Cine intră în etapa 3