Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru anunță două săptămâni grele, în România: "Se consumă boala celor care au refuzat internarea"

Nelu Tătaru a declarat, joi, la Sibiu, că dacă românii vor respecta regulile de protecție sanitară, atunci se va putea vorbi peste două-trei săptămâni de o aplatizare și de o scădere a numărului de cazuri.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 30.07.2020, 13:34

Nelu Tătaru anunță două săptămâni grele, în România
Nelu Tătaru anunță două săptămâni grele, în România: Se consumă boala celor care au refuzat internarea - Hepta
  • Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru joi, 30 iulie 2020, 1.356 cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.
  • Nelu Tătaru: Se consumă boala celor care au refuzat internarea.

Ministrul Sănătății spune că urmează două săptămâni grele în România, în care vor crește numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

„Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creștere a numărului de cazuri. (...) Dacă respectăm regulile putem vorbi peste două trei săptămâni de o aplatizare și de o scădere a nuărului de cazuri. Dacă nu vom respecta regulile ne așteptăm la o creștere relativă, progresivă a numărului de cazuri”, a declarat Nelu Tătaru.

El a mai spus că, în prezent, „se consumă boala celor care au refuzat internarea”.

„Suntem într-o recrudecență cu o creștere a numărului de cazuri de opt săptămâni. Din prima săptămână a lunii iunie, când ajunsesem la 120-130 de cazuri noi, a urmat o creștere.

În toată această perioadă am avut măsuri de relaxare, am avut de pe 3 iulie până pe 21 și lipsa unui cadru legislativ, a unor pârghii pentru a putea gestiona.

Începând cu 23 iulie am reluat această muncă titanică de identificare, diagnosticare, izolare, carantinare sau izolare la domiciliu”, a conchis Tătaru, potrivit Mediafax.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru joi, 30 iulie 2020, că au fost înregistrate 1.356 cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 526 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Numărul total al persoanelor infectate cu SARS CoV-2 în România a ajuns la 49.591.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Nelu Tătaru anunță două săptămâni grele, în România: "Se consumă boala celor care au refuzat internarea"