Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Nota de plată pentru relaxare vine în două săptămâni. Adrian Streinu-Cercel: "Spitalele sunt pline"

Ne-am îngrămădit în staţunile montane din toată ţara, iar nota de plată ar putea veni peste două săptămâni cu un nou val de infectări ce va umple spitalele. Acum pare că avem mai puţine cazuri, dar de fapt numărul de teste a fost mult mai mic.

de Corina Matlinschi

la 03.01.2021 , 19:23

  • Nu scăpăm nici de starea de alertă, care s-ar putea prelungi cu încă o lună

Plimbările şi distracţia de sfârşit de an ne-ar putea costa noi îmbolnăviri, avertizează medicii. Efectele se vor vedea în aproximativ în două săptămâni.

Adrian Streinu-Cercel, medic: Există un risc potenţial de creştere a numărului de cazuri. În funcţie de unde au venit, dacă au trecut prin boală. Dacă nu au fost bolnavi atunci există posibilitatea de contaminare. Vaccinarea va trebui să meargă pe repede înainte.

Începerea vaccinării însă nu înseamnă că pandemia a luat sfârşit şi nu este cazul pentru o relaxare.

Vezi și

De la Crăciun şi până astăzi nu am depăşit 4.875 de noi cazuri de îmbolnăviri în 24 de ore. Astăzi am avut 3.034 de cazuri. Numărul de cazuri însă pe secţiile de Terapie Intensivă a rămas în continuare mare. 1.119 bolnavi confirmaţi pozitivi sunt internaţi în stare gravă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Specialiştii spun că aceste cifre nu arată o curbă descendentă, ci mai degrabă într-o perioadă de platou. Avem cazuri mai puţine pentru că am făcut mai puţine teste. Atât în baza definiţiei de caz cât şi la cerere. Tocmai de aceea, în nici un judeţ din ţară rata de infectare din ultimele 14 zile nu depăşeşte 6 la mia de locuitori, cifră la care se impune carantina. Însă, starea de alertă la nivel naţional va fi cel mai probabil prelungită pentru încă o lună.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va avea o şedinţă săptămâna viitoare pentru a discuta şi decide ce măsuri se impun după relaxarea din perioada de Sărbători. 

Corina Matlinschi Like
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Sănătate » Nota de plată pentru relaxare vine în două săptămâni. Adrian Streinu-Cercel: "Spitalele sunt pline"