Antena Meniu Search
x

Nouă pompieri de la ISU Galaţi, depistaţi pozitiv cu noul coronavirus

Coronavirsul loveşte tot mai des în rândul eroilor. Cel mai recent afectaţi sunt nouă pompieri de la ISU Galaţi care au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

de Redactia Observator

la 22.04.2020, 12:38

Vezi și
  • Au fost luate măsuri suplimentare de dezinfecţie.
  • Rotaţia cadrelor a fost adaptată.

Coronavirsul loveşte tot mai des în rândul eroilor. Cel mai recent afectaţi sunt nouă pompieri de la ISU Galaţi care au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

În primă fază doar trei oameni au ieşit pozitiv la testul COVID. Alţi şase au intrat în izolare, dar din nefericire au fost confirmaţi pozitiv.

Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi: La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au fost înregistrate 9 cazuri de infectare cu COVID-19, a acelor cadre care îşi desfăşoară activitatea atât în plan operativ, cât şi în inspectorat. Totodată, au fost dispuse măsuri pentru izolarea la domiciliu aceştia fiind şi monitorizaţi telefonic.

Unele voci susţin că o parte dintre angajaţii inspectoratului ar fi participat la un antrenament fizic colectiv, însă aceste informaţii sunt infirmate de reprezentanţii instituţiei.

Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi: Acestea au fost suspendate şi dacă au fost efectuate doar la predarea primirea serviciului, au fost cu respectarea tuturor procedurilor de izolare şi de distanţare socială.

În urma acestui incident au fost luate măsuri suplimentare de dezinfecţie a autospecialelor de intervenţie, cât şi a personalului, iar rotaţia cadrelor a fost adaptată astfel încât toate activităţile din cadrul inspectoratului sa fie acoperite.

Elena Bujor, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi: Aceştia îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale. În contextul pandemiei cu noul coronavirus transportul persoanelor se face cu autospeciale pentru transportul victimelor multiple dotate cu paramedici. În cazul în care va fi nevoie, vor fi suplimentate încă trei ambulanţe de tip B.

În curtea instituţiei a fost ţinut ieri un moment de reculegere în memoria pompierului de la ISU Constanţa, răpus de coronavirus.

Ancheta epidemiologică, aflată în plină desfăşurare, trebuie să stabilească dacă virusul a ajuns aici prin transmitere comunitară sau prin infectare directă de la pacienţii transportaţi la spitalele din oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Nouă pompieri de la ISU Galaţi, depistaţi pozitiv cu noul coronavirus