Antena Meniu Search
x

Video O nouă șansă la viață, la 54 de ani: Un bărbat din Târgu Mureș a fost supus primului transplant cardiac din acest an

Ieri, la Târgu Mureş, medicii au realizat primul transplant cardiac din acest an. Un bărbat în vârstă de 54 de ani a primit o nouă şansă la viaţă. Totul, datorită unui donator de 39 de ani, aflat în moarte cerebrală la Spitalul Universitar Bucureşti. Prelevarea s-a făcut tot ieri, la primele ore ale dimineţii de către o echipă de chirurgi din Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş.

de Redactia Observator

la 18.01.2023, 07:31

Vezi și

A fost ziua în care s-a născut a doua oară. Bărbatul de 54 de ani suferea de mulţi ani, dar l-a salvat gestul imens făcut de familia unui tânăr aflat în moarte cerebrală la Spitalul Universitar Bucureşti.

Horațiu Suciu, profesor universitar: Aflat pe lista de aşteptare de doi ani, cu cardio-miopatie dilatativă, o afecțiune ireversibilă care afectează mușchiul inimii și creează o stare, bineînțeles, de o calitate vieții extrem de precară și, bineînțeles, un risc mare de deces.

Cordul a ajuns la Târgu Mureş cu un elicopter SMURD

Operaţia de prelevare a avut loc ieri dimineaţă în Bucureşti, iar cordul a ajuns la Târgu Mureş cu un elicopter SMURD.

Pe acelaşi subiect

Doctor Sorin Paşcanu, medic anestezist șef: A decurs foarte bine, am început un pic mai târziu din cauza condițiilor meteorologice, dar în rest, operația a decurs fără probleme, rapid și starea pacientului este cât se poate de mulțumitoare în momentul de faţă.

E abia primul transplant de cord din acest an. Medicii spun că, în continuare, există reticenţe din partea familiilor celor care ar putea deveni donatori

Doctor Sorin Paşcanu, medic anestezist șef: În fiecare an ne propunem să facem cât de multe posibil, dar suntem limitaţi. În primul rând de numărul donatorilor şi calitatea lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » O nouă șansă la viață, la 54 de ani: Un bărbat din Târgu Mureș a fost supus primului transplant cardiac din acest an