Antena Meniu Search
x

Româncă operată în Italia, în premieră, cu ajutorul unui medicament inovator. Mihaela a primit o nouă şansă la viaţă: "Sunt dovada vie că nimic nu e imposibil"

Mihaela, o româncă stabilită în Italia a primit o nouă şansă la viaţă, cu ajutorul unui medicament revoluţionar. Femeia în vârstă de 43 de ani avea nevoie de un transplant de rinichi, pe care îl aştepta de 13 ani din cauza unor complicaţii medicale care o făceau incompatibilă cu posibilii donatori. Însă acum, cu ajutorul unei echipe de specialişti de la Spitalul Universitar din Padova, visul ei a devenit realitate. "Sunt dovada vie că nimic nu e imposibil", spune acum pacienta.

de Redactia Observator

la 15.12.2022, 16:57

Inovaţia medicală i-a dat româncei o nouă şansă la viaţă
Inovaţia medicală i-a dat româncei o nouă şansă la viaţă - Captură video YouTube

Premieră medicală în Italia. Un medicament revoluţionar, Imlifidase, capabil să distrugă anticorpii, a fost folosit pentru a-i oferi o nouă şansă la viaţă Mihaelei, o româncă stabilită în Umbria. Potrivit Padova Oggi, femeia aştepta un transplant de rinichi de 13 ani.

Inovaţia medicală i-a dat româncei o nouă şansă la viaţă

Totul a fost posibil mulţumită Spitalului Universitar din Padova. În cadrul unei conferinţe susţinute în dimineaţa zilei de miercuri, 14 decembrie, inovaţia farmaceutică a fost prezentată pe larg. Conform specialiştilor, medicamentul este capabil să distrugă anticorpii străini care pot duce la respingerea unui transplant. Astfel a fost posibil ca Mihaela să primească un nou rinichi, după 13 ani de aşteptare. 

Operaţia a avut loc pe 1 noiembrie, în Padova, sub supravegherea profesorului Paolo Rigotti. Femeia în vârstă de 43 de ani se confrunta cu mari probleme legate de imunitate, ceea ce o făcea incompatibilă cu posibilii donatori. Practic, termenii medicali descriu o situaţie în care anticorpii acesteia urmau să respingă pe loc organul transplantat. Însă cu ajutorul medicamentului inovator, numit Imlifidase, românca a primit o nouă şansă la viaţă. Substanţa nu se află încă pe piaţă, dar cu acordul Comisiei de Etică a putut fi utilizat pentru prima oară în Italia, dar şi în alte şapte cazuri din Europa.

Pe acelaşi subiect

Mihaela, românca operată în Italia: "Sunt dovada vie că nimic nu e imposibil"

Intervenţia chirurgicală a fost un real succes. Mărturie stau explicaţiile medicilor specialişti, dar şi vorbele Mihaelei. "Sunt dovada vie că nimic nu e imposibil. Am crezut întotdeauna în miracole, atât de mult încât nu m-am purtat niciodată ca o persoană bolnavă. Când m-au sunat pe 31 octombrie şi mi-au spus că au găsit un rinichi pentru mine, nu mi-a venit să cred. Au fost nevoiţi să mă sune a doua oară, ca să mă asigure că e real. Acum am o nouă viaţă", spune pacienta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Pentru prima dată în Italia şi a opta oară în Europa, a fost posibil un transplant de rinichi în ciuda prezenţei anticorpilor care resping organul donatorului. Rezultatul confirmă faptul că sistemul de Sănătate din Veneto, cu cercetători şi chirurgi de top, se ridică la standarde internaţionale înalte. Felicitările mele merg către Spitalul Universitar din Padova, unde a avut loc recent transplantul, către profesorul Paolo Rigotti și personalul său, către directorul general, Giuseppe Dal Ben, precum și către Centrul Național de Transplant", a declarat Luca Zaia, președintele Regiunii Veneto.

"Asistența medicală din Padova este deosebit de prolifică, atrăgând numeroși pacienți chiar și din afara regiunii, în special pentru transplanturi. Anul acesta am sărbătorit piatra de hotar a celor 3.000 de transplanturi de rinichi efectuate la Padova. În 2021, Veneto s-a clasat pe primul loc în Italia la numărul de transplanturi de la donatori vii, cu 74 de acte chirurgicale, dar e și lider în clasamentul național al transplanturilor de pancreas, cu 20 de pacienți. E printre pozițiile de vârf și în celelalte domenii chirurgicale. Este cu adevărat o mândrie să poți da o viață nouă celor care suferă, datorită donatorilor și eforturilor cadrelor medicale. În urma acestei operații, de exemplu, femeia care a primit organul nu numai că nu va mai avea nevoie de dializă, dar va putea reveni la o viață normală", a adăugat oficialul italian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Româncă operată în Italia, în premieră, cu ajutorul unui medicament inovator. Mihaela a primit o nouă şansă la viaţă: "Sunt dovada vie că nimic nu e imposibil"