Antena Meniu Search
x

O pastilă anti-Covid dezvoltată de Novartis reduce încărcătura virală în câteva zile

Novartis și Molecular Partners au anunțat luni că au obținut date pozitive într-un studiu aflat în faza a doua pentru ensovibep (mp0420), un tratament antiviral pentru COVID-19. Pastila ar reduce încărcătura virală în câteva zile.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.01.2022, 19:34

O pastilă anti-Covid dezvoltată de Novartis reduce încărcătura virală în câteva zile - Profimedia

Novartis va plăti 150 de milioane de franci elvețieni (162,92 milioane de dolari) ca să obțină licența pentru ensovibep de la Molecular Partners, în așa fel încât să accelereze extinderea producției și să obțină autorizații la nivel mondial, a precizat grupul farmaceutic elvețian, potrivit Reuters

Decizia vine după ce cele două companii au anunțat că au obținut date preliminare pozitive în urma unui studiu aflat în faza a doua pentru un tratament antiviral anti-COVID-19 care va fi de acum înainte dezvoltat și produs de Novartis. 

Molecular Partners a primit deja o plată inițială de 60 de milioane de franci.

Tratamentul anti-Covid reduce încărcătura virală în 8 zile

Pe acelaşi subiect

Tratamentul bazat pe DARP și-a atins obiectivul principal de reducere a încărcăturii virale pe parcursul a 8 zile într-un studiu efectuat la pacienții COVID-19 în stare acută.

Novartis va cere mai întâi aprobarea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA).

„Tratamentul oferă o abordare diferită în tratarea COVID-19 prin intermediul unei singure molecule care poate angaja până la trei părți ale virusului SARS-CoV-2 simultan pentru a neutraliza virusul prin mecanisme multiple”, a precizat Molecular Partners.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » O pastilă anti-Covid dezvoltată de Novartis reduce încărcătura virală în câteva zile