Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto O studentă în anul I la Medicină, aflată în comă profundă, a fost salvată după o operație pe creier făcută la Iași

O studentă la Medicină, în vârstă de 19 ani, transportată cu elicopterul la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, și-a revenit dintr-o comă profundă după ce a fost operată pe creier de o tumoră extrem de rară.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.04.2021 , 12:51

  • Tânăra de 19 ani a ajuns la spitalul din Iași în comă profundă.
  • Intervenția chirurgicală a durat aproximativ trei ore și a fost un real succes.

Medicii ieșeni au reuşit să salveze o studentă în anul întâi la Medicină Dentară care se afla în comă profundă din cauza unei tumori extrem de rare localizate la nivelul creierului.

Tânăra era în comă profundă

Tânăra studentă a fost transportată cu elicopterul de la Suceava la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde a fost efectuată operația.

Articolul continuă după reclamă

“Tânăra de 19 ani, studentă la Facultatea de Medicină Dentară, a ajuns de urgenţă în spitalul nostru după ce a fost transferată de la Suceava cu un elicopter SMURD. Pacienta se afla în comă profundă, starea sa de sănătate fiind la acel moment una foarte gravă. După investigaţiile făcute în Spitalul de Neurochirurgie, am descoperit că tânăra aflată în comă de gradul trei avea o tumoră la nivelul trunchiului cerebral, situată între creier şi măduvă. În termeni medicali, este vorba despre un chist neuro enteric, un chist tumoral de patru centimetri, o tumoră extrem de rară. Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ trei ore şi a fost un succes", a declarat medicul Lucian Eva, managerul spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ trei ore și a fost un real succes, tânăra pacientă și-a revenit din comă, iar starea sa este stabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Sanatate » O studentă în anul I la Medicină, aflată în comă profundă, a fost salvată după o operație pe creier făcută la Iași