Galerie foto OMS a inaugurat la Berlin un centru pentru depistarea timpurie a epidemiilor
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a inaugurat miercuri, la Berlin, un centru de cercetare şi depistare timpurie a epidemiilor, cu scopul de a „răspunde mai bine urgenţelor medicale”.
Acest „hub” a fost inaugurat în prezenţa Angelei Merkel, de directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
„Lumea trebuie să fie în măsură să depisteze noi evenimente cu potenţial pandemic şi să supravegheze măsurile de luptă contra bolilor în timp real cu scopul de a implementa o gestionare eficientă a riscului de pandemie şi epidemie”, a explicat directorul OMS.
Pandemia de Covid-19 a arătat, potrivit acestuia, că trebuie efectuat „un mare salt înainte de analiza datelor”. „Virusurile se deplasează rapid, dar datele pot fi transmise şi mai repede. Cu informaţii bune, ţările pot devansa riscurile şi salva vieţi”, a continuat el.
OMS promite că centrul va pune la dispoziţie pentru experţi cele mai avansate tehnologii
- Angela Merkel, despre migranţii stabiliţi în Germania: Sunt germani chiar dacă nu se numesc Klaus sau Erika
- Criza schimbărilor climatice: În ultimii 50 de ani s-au produs de cinci ori mai multe dezastre și au murit două...
- Boala care e explodat în Europa. România este pe primul loc
- Argentina şi-a anunţat retragerea din OMS, după "modelul" Trump. Preşedintele Javier Milei invocă “diferenţe...
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
Finanţat în parte de Germania, acest centru va reuni în capitală experţi în mai multe discipline şi le va pune la dispoziţie tehnologiile cele mai avansate, promite OMS. Date vor fi colectate şi în lumea întreagă şi adunate în acest centru, care va fi condus de Chikwe Ihekweazu, în prezent în fruntea Centrului de control al bolilor din Nigeria.
„Concluziile (cercetările) vor fi împărtăşite cu toate statele”, a pledat Angela Merkel, potrivit news.ro, pentru care pandemia actuală a „arătat tot ceea ce noi putem realiza dacă ne unim forţele”.
„În ciuda deceniilor de investiţii, Covid-19 a arătat marile lacune în capacitatea lumii de a prevede, depista, evalua şi răspunde la epidemii care ameninţă populaţiile din lumea întreagă”, a spus şi dr. Michael Ryan, director executiv al Programului pentru urgenţe sanitare al OMS.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰