Antena Meniu Search
x

Cine poate face noile vaccinuri anti-Covid-19. Lista actuală a centrelor de vaccinare

Pandemia de Covid-19 părea că s-a încheiat în urmă cu mai multe luni sau poate chiar un an, dar specialiștii atrag atenția că situația complicată este departe de a se fi încheiat, ba chiar se așteaptă la noi valuri de infectări odată cu venirea valului de aer rece și, mai ales, din cauza aglomerărilor care au la bază sărbătorile de iarnă.

de Redactia Observator

la 02.12.2022, 14:03

Românii se pot vaccina anti-Covid-19 la medicul de familie
Românii se pot vaccina anti-Covid-19 la medicul de familie - Profimedia
  • Aproape 6,7 milioane de persoane au murit din cauza Covid-19, la nivel global.

Aproape 6,7 milioane de persoane au murit din cauza Covid-19, de la începutul pandemiei de coronavirus și până acum, iar aproape 650 de milioane de persoane au fost raportate ca fiind infectate în întreaga lume.

În România, peste 67.000 de persoane și-au pierdut viața din cauza Covid-19, iar aproape 3,3 milioane de persoane au fost raportate ca fiind infectate cel puțin o dată.

Deși cifrele au fost mult în scădere în ultimele luni, specialiștii atrag atenția că pericolul nu a trecut definitiv și recomandă să fim prevăzători. Ba chiar să ne vaccinăm din nou anti-Covid-19, mai ales dacă știm sau simțim că avem probleme cu sistemul imunitar și ne gândim că ne-ar fi greu să trecem peste o eventuală infectare.

Pe lângă celebrele vaccinuri lansate de Pfizer, AstraZeneca, Johnson&Johnson sau Moderna, lupta anti-Covid-19 se mai bazează și pe vaccinuri precum Nuvaxovid, Covovax, Sinopharm sau Sinovac-CoronaVac, iar reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății dau asigurări că toate aceste vaccinuri, care au primit aprobarea OMS, sunt extrem de eficiente împotriva Covid-19.

Pe acelaşi subiect

Lista actuală a centrelor de vaccinare anti-Covid-19 din România

Pentru că numărul de infectări este mult în scădere, autoritățile au decis să închidă centrele clasice de vaccinare anti-Covid-19, fiind nevoie de cadrele medicale respective în alte proiecte importante.

Totuși, autoritățile au decis să ofere unui număr mare de medici de familie posibilitatea de a efectua în cabinetele proprii vaccin anti-Covid-19, astfel încât persoanele care doresc să se vaccineze să nu piardă foarte mult timp cu deplasarea sau statul la coadă.

Consultând harta de AICI, a medicilor de familie care au primit aprobare pentru a efectua vaccin anti-Covid-19, ne dăm seama, orientativ, că doar în județul Hunedoara, de exemplu, există în jur de 80 de cabinete unde doritorii se pot vaccina anti-Covid-19, iar în județul Covasna existând în jur de 60 de cabinete unde doritorii se pot vaccina anti-Covid-19. În cazul în care sunteți printre acești doritori, nu aveți de făcut decât să consultați harta respectivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Cine poate face noile vaccinuri anti-Covid-19. Lista actuală a centrelor de vaccinare