OMS critică ritmul lent de vaccinare din Europa: Este inacceptabil, prelungim pandemia

De Redactia Observator.
Publicat: 01.04.2021, 13:25.
Actualizat: 01.04.2021, 13:35

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a criticat joi lentoarea ”inacceptabilă” a vaccinării împotriva COVID-19 în Europa, care se confruntă cu ”cea mai îngrijorătoare” situaţie epidemică ”de luni de zile”, relatează AFP.

OMS critică ritmul lent de vaccinare din Europa: Este inacceptabil, prelungim pandemia

Profimedia

”Ritmul lent al vaccinării prelungeşte pandemia”, deplânge aripa europeană a OMS într-un comunicat în care subliniază că numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut puternic în ultimele cinci săptămâni, potrivit news.ro.

”Vaccinurile sunt cea mai bună cale a noastră de ieşire din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, dar sunt de asemenea foarte eficiente în limitarea infecţiilor. Cu toate acestea, desfăşurarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă”, spune directorul OMS Europa Hans Kluge.

”Vreau să fiu clar: trebuie să accelerăm procesul prin consolidarea producţiei, reducerea obstacolelor în calea vaccinării şi folosirea oricărei doze pe care o avem în stocuri”, subliniază el.

Citește și:

”În prezent, situaţia regională este cea mai îngrijorătoare din ultimele luni”, avertizează Kluge.

În zona Europa a OMS - din care fac parte 50 de ţări, inclusiv Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală -, numărul deceselor săptămânale din cauza COVID-19 a depăşit doar săptămâna trecută 24.000 şi se apropie ”rapid” de pragul de un milion, potrivit OMS Europa.

Bilanţul săptămânal al infectărilor cu coronavirus a atins 1,6 milioane, după ce a scăzut sub un milion în urmă cu cinci săptămâni, subliniază OMS.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.