Antena Meniu Search
x

(P) Cel mai ieftin sau cel mai durabil – cum alegi un implant dentar?

Medicina dentară a ajuns la un asemenea grad de dezvoltare, încât pentru fiecare problemă există soluții multiple, aflate la îndemâna fiecărui pacient. Această afirmație este valabilă inclusiv atunci când vine vorba despre problema dinților lipsă, indiferent de cauzele care au provocat pierderea acestora. 

de Redactia Observator

la 23.07.2021, 11:46

De la vechea proteză dentară pe care o folosea bunica s-a ajuns la soluția modernă reprezentată de un implant dentar. Acesta este o piesă realizată din titan, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman, care ține locul rădăcinii dintelui. 

Atunci când alegi acest tip de tratament, calitatea mult superioară oricărei alte soluții se reflectă și în preț. Costă mai mult, însă este o soluție pentru mai multe decenii sau chiar pentru întreaga viață. 

Durabilitatea sporită – principalul avantaj al unui implant dentar

Chiar dacă prețurile pe care le presupune acest tratament sunt mari, comparativ cu alte posibile proceduri, nu vei auzi niciodată un pacient care să regrete investiția făcută. Fiecare dintre ei este deplin mulțumit, atât după un an, cât și după unul sau mai multe decenii.

Experiența a numeroși pacienți din lumea întreagă reprezintă cea mai bună dovadă a eficienței pe termen lung a soluției reprezentate de un implant dentar. Conform studiilor și observațiilor efectuate în Statele Unite ale Americii, acesta rezistă două-trei decenii, iar durata este în continuă creștere, datorită perfecționării constante a procedurilor, precum și descoperirii unor materii prime tot mai fiabile.

Așadar, soluția își dovedește eficiența în timp, astfel că nu va trebui să apelezi la alte și alte intervenții. Odată ce ai ales, de la început, cea mai bună soluție, problema este definitiv rezolvată! 

Alte beneficii esențiale ale unui implant dentar

Indiferent de tratamentul pe care îl alegi, cu siguranță îți dorești să ai din nou parte de senzația pe care ți-o ofereau dinții naturali. Exact astfel stau lucrurile cu un implant dentar. Datorită faptului că dantura este restaurată complet, vei putea să mănânci, să vorbești, să zâmbești așa cum o făceai înainte să apară problemele dentare. Nu vor mai exista nicio jenă și niciun disconfort, de niciun fel!

Tratamentul se dovedește ideal nu doar pentru dinți, ci și pentru osul maxilar. Un medic stomatolog îți poate explica faptul că, dacă nu intervii cu promptitudine, pierderea dinților poate fi însoțită și de pierderea osului care îi înconjoară. Această amenințare odată înlăturată, sunt eliminate și alte potențiale pericole pentru starea de sănătate a aparatului bucal în ansamblu.

Ce elemente influențează prețul? 

Prețul poate fi influențat de mai mulți factori, în funcție de caracteristicile fiecărei intervenții. Cei mai importanți dintre aceștia sunt următorii:

• materialele folosite pentru bonturi și pentru proteze. Acestea, 100% compatibile cu organismul uman, sunt alese de pacient, în funcție de recomandările medicului dentist; 

• localizarea reprezintă un alt aspect important. Un implant dentar realizat în zona dinților din față costă mai mult, deoarece costul manoperei este ridicat de folosirea unor elemente personalizate. În schimb, prețurile sunt mai accesibile pentru cele realizate în zona dinților din spate, deoarece sunt folosite elemente standardizate, mai ieftine;

• coeficientul de densitate osoasă și eventuala necesitate a unor investigații radiologice, a unor analize sau intervenții chirurgicale suplimentare pot, de asemenea, să influențeze costul final. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » (P) Cel mai ieftin sau cel mai durabil – cum alegi un implant dentar?