Antena Meniu Search
x

50 de persoane confirmate cu coronavirus în Cluj, la un centru de îngrijire a vârstnicilor

50 de persoane au fost confirmate cu coronavirus la un centru de îngrijire a vârstnicilor din Sântioana, judeţul Cluj. Pacienţii, care sunt asimptomatici, vor fi transportaţi la spital în Cluj-Napoca.

de Redactia Observator

la 10.05.2020, 22:53

Paramedici scot din ambulanţă pacientul cu coronavirus
Echipajul unei ambulanţe aduce la spitalul din Timişoara un pacient cu coronavirus, martie 2020 - Observator/Foto de Arhivă
  • Din 56 de vârstnici, doar 11 au fost negativi la testare.
  • Pacienţii sunt asimptomatici.

Potrivit prefecturii, este vorba despre 5 angajaţi şi 45 de pacienţi ai centrului de îngrijire, care au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.

”La Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Sântioana, comuna Ţaga, ca urmare a testării personalului la ieşirea din tura de 14 zile, au fost depistaţi 5 dintre angajaţi pozitivi Covid19, asimptomatici, în condiţiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi”, se afirmă într-un comunicat.

Conform prefecturii, toţi cei 56 de locatari ai centrului au fost testaţi, iar 45 dintre ei au fost depistaţi cu coronavirus.

”Aceştia vor fi transportaţi la spitalele dedicate din Cluj-Napoca. Restul locatarilor negativi vor fi mutaţi intr-o clădire separată, până la finalizarea procedurilor de dezinfecţie şi nebulizare a clădirii principale”, a mai transmis Prefectura Cluj.

Ceilalţi locatari ai centrului care au fost testaţi negativ, 11 la număr, vor fi mutaţi într-o clădire separată, până la finalizarea procedurilor de dezinfecție și nebulizare a clădirii principale.

Conform bilanţului furnizat duminică de Grupul de Comunicare Strategică, în Cluj erau confirmate 463 de cazuri cu COVID-19.

- Acest articol a fost realizat cu informaţiile transmise de corespondentul Observator la Cluj, Alex Prunean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » 50 de persoane confirmate cu coronavirus în Cluj, la un centru de îngrijire a vârstnicilor