Video Pacienţii spitalului din Oradea își pot alege singuri meniul. Comenzile ajung direct la o firmă de catering
Pentru pacienţii internaţi în Oradea, mâncarea de spital are un gust mai bun. Aceştia au la dispoziţie un meniu din care pot alege în fiecare dimineaţă ce vor să mănânce peste zi. Sunt incluse 27 de tipuri de diete, care să acopere toate nevoile. Iar comanda nu se face decât după ce şi medicul de gardă a venit cu un sfat.
Vegetarian, fără gluten, hipocaloric sau adaptat după religia pacientului. Sunt opţiunile din meniul pus la dispoziţia pacienţilor internaţi la Spitalul Municipal din Oradea. Aceştia pot urma 27 de tipuri de diete, fiecare cu câte 3 variante pentru felul întâi și felul doi. Proiectul "meniu la alegere pentru pacienți" a început deja de trei zile şi de el beneficiază 400 de pacienţi şi însoțitori.
Ciorbă ţărănească de legume... foarte bună! Deci pentru diabet...
Mâncarea este adaptată şi în funcţie de afecţiunile celor internaţi. Comenzile ajung de la pacienţi direct la o firmă de catering.
Laurenţiu Chiană, manager spital: "Poate să îşi aleagă meniul pentru a doua zi, dar numai după ce medicul a stabilit dieta la care se încadrează. Asistenta preia comanda pacientului, este confirmată de pacient sub semnătură, secţia centralizează şi transmite în sistemul informatic... Este transmis către firma de catering în mod instant...".
- Medicii ameninţă cu blocarea activităţii în spitale, dacă sunt obligaţi să se testeze de coronavirus pe banii...
- Percheziţii în Bucureşti și mai multe județe, în cazul unei firme care a vândut reactivi chimici expirați...
- Spitalele de copii sunt din ce în ce mai aglomerate: medicii sunt nevoiţi să redirecţioneze cazuri pentru că...
Singura unitate de stat din ţară cu meniu a la carte pentru pacienți
În momentul de faţă, statul asigură maximum 16 lei pe zi pentru hrana pacienţilor.
Laurenţiu Chiană, manager spital: "Pacientul nu trebuie să plătească niciun leu".
"Nu am avut nevoie de absolut nimic din afară, a fost suficient ce am primit aici" / "Este minunat, mai ales pentru copii, poţi alege în funcţie de preferinţele copilului, să mănânce ce-i place lui".
Pentru angajaţii spitalului, meniul diversificat este un motiv de mândrie. Este singura unitate de stat din ţară cu meniu a la carte pentru pacienți.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰