Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Pericolul din spatele suplimentelor alimentare luate după ureche. Ne pot agrava anumite boli, crezând că ne tratăm

Mâncăm suplimente alimentare pe pâine. Din dorinţa de a nu ne îmbolnăvi luam pastile fără recomandare medicală. Medicii ne avertizează însă că nu ne ajută prea mult pentru că scopul lor nu e să trateze, ci să completeze regimul alimentar atunci când e cazul. Dacă le luăm după ureche, chiar ne pot agrava o boală.

de Mădălina Chiţac

la 29.01.2022 , 09:20

Vânzările de suplimente alimentare din farmacii au explodat în ultima perioadă. 

Beatrice Huştiu, farmacist: Creșterea a fost mai mare de 70-80%. Cam așa a fost o cerere în plus. Pentru tot ce înseamnă vitamina C, D, zinc. Orice circulă că ar fi bun pentru imunitate. 

Şi nu doar pentru imunitate, ci şi pentru diferite dureri, pentru problemele digestive sau chiar pentru a arăta mai bine.

Vezi și

Beatrice Huştiu, farmacist: Se merge pe varianta naturală, nu mai avem încredere în medicamente. Mă tratez cu plante. 

Pe acelaşi subiect

Citește și: Obiceiuri alimentare care nu fac bine sănătății organismului: nu e vorba întotdeauna despre calitatea alimentelor

Mulţi iau suplimentele alimentare după ureche

Daciana Toma, medic: Dacă medicamentul este definit că o substanță care îți promite că poate vindecă o boală, suplimentul e definit că o substanță care îți acoperă o lipsa în organism. Deci de departe suplimentul nu-ți va vindeca o boală.

Jeni Chiriac, nutriţionist: Oamenii iau câte 10-20 de pilule din plante. Dar și plantele se pot concentra foarte tare în ficat și de bine ce îți dorești să detoxifici ficatul... se încarcă mai rău cu acest substanțe. 

Medicii recomandă ca, în cazul în care suferim de vreo boală, să le cerem sfatul

Pentru că, de multe ori, luăm suplimente fără să ştim că ne-am putea face mai mult rău. 

Daciana Toma, medic: Sunt acele reclame referitoare la tulburările urinare de peste noapte care apar la bărbați. Păi și dacă e un cancer de prostată? Tu stai liniștit și iei supliment.

Consilul Concurenţei propune mai multe reglementări pentru a diferenţia suplimentele de medicamente. În primul rând, să nu mai existe pe site-ul comerciantului mărturii ale celor care au încercat produsele, dacă nu sunt verificate. Piaţa vitaminelor şi a suplimentelor alimentare a ajuns la aproape 2 miliarde de lei în România în 2020.

Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Sănătate » Pericolul din spatele suplimentelor alimentare luate după ureche. Ne pot agrava anumite boli, crezând că ne tratăm