Antena Meniu Search
x

Peste 90% din decesele covid din România sunt la persoane nevaccinate. Raed Arafat: "Procentele rămân stabile"

Raed Arafat a anunţat că peste 90% dintre persoanele decedate în urma infectării cu SARS-CoV-2 erau nevaccinate

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 08.10.2021, 16:44

Raed Arafat atrage atenţia că peste 90% dintre decese sunt înregistrate la persoanele nevaccinate
Raed Arafat atrage atenţia că peste 90% dintre decese sunt înregistrate la persoanele nevaccinate - Hepta / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

România a înregistrat azi un nou record în privinţa deceselor din cauza Covid-19, raportate în ultimele 24 de ore. 385 de pacienţi au murit, iar dintre aceştia 352 erau nevaccinaţi. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că procentele privind decesele persoanelor nevaccinate din total rămân stabile, la fel cum au fost şi în săptămânile trecute, şi se situează la 92-93%.

"Din păcate, astăzi am avut un record al numărului decedaţilor. Cifra de astăzi reprezintă ce a fost în ultimele 24 de ore, la care se adaugă cele raportate din luna septembrie. Din raportul INSP din 27 septembrie - 3 octombrie, 92,6 % din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate. În săptămâna 27 septembrie - 3 octombrie 73,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Deci, procentele rămân stabile, aşa cum au fost şi săptămânile trecute, aceste procente nu s-au schimbat, tot suntem în jur la 92-93% din decese sunt persoane nevaccinate şi persoanele care sunt confirmate în jur la 73-75%", a declarat Raed Arafat la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Câte persoane vaccinate s-au infectat cu Covid-19

Pe acelaşi subiect

Raed Arafat a adăugat că, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 85,8% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 94,4% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată. 

"De la începutul pandemiei până în prezent, 85,8% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani. 94,4% din persoanele decedate prezentau cel puțîn o comorbiditate asociată. 

Din numărul total de cazuri confirmate până în prezent, post vaccinare, cei care au făcut doar 1 singură doză s-au infectat într-un nr. de 28.929, ceea ce reprezintă un procent de 0,54% din cele aproximativ 5 milioane de persoane vaccinate în România. 

53,56% dintre aceștia s-au infectat în primele 14 zile după ce au primit prima doză. Ceea ce ne permite să tragem concluzia că este foarte posibil că nu avuseseră suficient timp să dezvolte imunitate. 

Referitor la persoanele care au fost infectate după administrarea a 2 doze. Acestea sunt în nr. de 38.604, ceea ce reprezintă 0,72% din totalul persoanelor vaccinate în România cu 2 doze. Acestea, într-un procent de 70%, au fost confirmate după administrarea dozei 2 la un interval de peste 120 de zile, deci peste 4 luni. 

Astfel, în luna septembrie - aproape 75% din totalul cazurilor care au fost confirmate și 90% din totalul deceselor care au fosat înregistrate au survenit la persoane nevaccinate", a declarat Raed Arafat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Peste 90% din decesele covid din România sunt la persoane nevaccinate. Raed Arafat: "Procentele rămân stabile"