Poluarea aerului nu aduce doar boli respiratorii, ci și depresie
Este ştiut că poluarea mediului ne influenţează sănătatea. Însă nu ne-am gândit că din cauza aerului încărcat cu noxe putem ajunge uşor la depresie. O arată o cercetare făcută în Statele Unite ale Americii şi în Danemarca pe câteva milioane de oameni.
Este ştiut că poluarea mediului ne influenţează sănătatea. Însă nu ne-am gândit că din cauza aerului încărcat cu noxe putem ajunge uşor la depresie. O arată o cercetare făcută în Statele Unite ale Americii şi în Danemarca pe câteva milioane de oameni. Deşi studiul a provocat polemici în lumea medicală, psihiatrii din România nu exclud că studiul aduce la lumină un pericol real pentru sănătatea oamenilor. În Iaşi, de exemplu, cel mai poluat oraş al României, numărul pacienţilor diagnosticaţi anual cu depresie a crescut la câteva mii.
Suntem ceea ce respirăm - o teorie confirmată de cercetătorii americani şi danezi, care pun în legătură directă depresia cu gradul de poluare.
Cum ar fi sistemul nervos central. Studiile au stabilit că, în mediile poluate, incidenţa tulburărilor bipolare a crescut cu 27%, iar cazurile de depresie, cu 6%. Un lucru pe care îl intuiau şi medicii din Iaşi, cel mai poluat oraş din România.
Aici, tot mai mulţi pacienţi ajung la Psihiatrie. Au fost aproape cinci mii anul trecut. Inclusiv mulţi copii.
Ca să-şi protejeze populaţia, autorităţile din Paris, Bogota şi Jakarta au interzis, în anumite zile, traficul auto în centrul oraşelor pentru a reduce efectul emisiilor de gaze. În Bucureşti, primăria vrea să taxeze toate autoturismele care tranzitează centrul, şi să le interzică total pe cele prea poluante.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰