Antena Meniu Search
x

Predicţia șefului Pfizer despre momentul în care se va reveni la o viaţă normală

Lumea va reveni la viața normală într-un an. Este predicția lui Albert Bourla, directorul general şi preşedintele Pfizer, care a precizat, însă, că probabil va fi necesară vaccinarea anuală împotriva Covid-19.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.09.2021, 07:43

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla
Predicţia șefului Pfizer despre momentul în care se va reveni la o viaţă normală - Profimedia

″Într-un an cred că vom putea reveni la viața normală”, a spus Albert Bourla într-un interviu la ABC “This Week”, relatează CNBC.

O revenire la normal care nu fi fără condiţii.

"Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină şi nu cred că acest lucru înseamnă că ne vom putea trăi viaţa fără vaccinări. Dar asta, din nou, rămâne de văzut", a continuat directorul executiv al Pfizer.

Predicția lui Bourla despre momentul în care viața normală se va relua este în concordanță cu cea a CEO-ului Moderna, Stéphane Bancel. ″Începând de astăzi, într-un an, presupun”, a declarat, joi, Bancel ziarului elvețian Neue Zuercher Zeitung, când i s-a cerut estimarea revenirii la viața normală.

Pe acelaşi subiect

Vaccinuri anuale împotriva coronavirusului

Albert Bourla a sugerat că este posibil să fie nevoie de vaccinuri anuale împotriva coronavirusului.

”Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela că, deoarece virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puţin un an şi cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, dar nu ştim cu adevărat, trebuie să aşteptăm şi să vedem datele”, a mai spus Albert Bourla.

Vineri, șeful Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Dr. Rochelle Walensky, a autorizat distribuirea rapelurile Pfizer și BioNTech Covid-19 pentru cei aflați în medii profesionale și instituționale cu risc ridicat, o mișcare care a anulat recomandarea mai restictivă a unui grup consultativ de experți. Walensky a aprobat distribuirea de rapeluri americanilor în vârstă şi adulţilor cu afecţiuni medicale preexistente la cel puţin şase luni după prima lor serie de vaccinuri.

Organizația Mondială a Sănătății  se opune cu tărie lansării pe scară largă a rapelurilor, spunând că națiunile mai bogate ar trebui să ofere doze suplimentare țărilor cu rate minime de vaccinare . 

Albert Bourla a mai spus că „nu este corect să decideți dacă veți aproba sau nu rapeluri” pe alte criterii decât ”dacă sunt necesare rapeluri”.

FDA a autorizat a treia doză de vaccin anti-Covid dezvoltat de Pfizer pentru utilizare de urgenţă la vârstnici şi populaţia vulnerabilă

Administraţia americană pentru reglementarea alimentelor şi medicamentelor (FDA, Food and Drug Administration) a autorizat miercuri a treia doză de vaccin anti-Covid dezvoltat de Pfizer/ BioNTech, pentru utilizare de urgenţă în cazul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, dar şi populaţiei vulnerabile cu vârste de peste 18 ani.

Doza suplimentară urmează să fie administrată la cel puţin şase luni după ce oamenii au primit-o pe a doua din serul Pfizer. Totuşi, booster-ul are nevoie de aprobarea Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC). 

Pfizer a cerut iniţial FDA să aprobe a treia doză pentru toate persoanele cu vârste de peste 16 ani la şase luni după ce au primit a doua doză. Un comitet de consiliere al FDA a respins cererea vinerea trecută, limitând booster-ul la adulţii vârstnici şi la persoanele care prezintă risc de a dezvolta o formă gravă a bolii. Comitetul consultativ a sugerat şi că persoanele care lucrează în mediu cu risc mare de expunere, precum lucrătorii sanitari şi profesorii, ar trebui să fie eligibili pentru a treia doză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Predicţia șefului Pfizer despre momentul în care se va reveni la o viaţă normală