Antena Meniu Search
x

Premieră în domeniul medical. Cine sunt pacienţii care vor beneficia de vaccinare gratuită. Anunţul lui Rafila

Premieră pentru pacienţii din România. Alexandru Rafila a anunţat, vineri, că pentru prima dată, pacienţii cu boli cronice din România beneficiază de vaccinare gratuită. Decizia ministrului Sănătăţii de a propune compensarea integrală a vaccinurilor necesare pacienţilor cu boli cronice a fost aprobată de către Guvern, a adăugat el. 

de Redactia Observator

la 01.12.2023, 15:48

Premieră în domeniul medical. Cine sunt pacienţii care vor beneficia de vaccinare gratuită. Anunţul lui Rafila
Premieră în domeniul medical. Cine sunt pacienţii care vor beneficia de vaccinare gratuită. Anunţul lui Rafila - Shutterstock

"Pentru prima dată, pacienţii cu boli cronice din România beneficiază de vaccinare gratuită! Decizia Ministrului Sănătăţii de a propune compensarea integrală a vaccinurilor necesare pacienţilor cu boli cronice a fost aprobată de Guvernul României. Vaccinarea protejează deopotrivă copiii şi adulţii, ceea ce este esenţial, mai ales pentru pacienţii cu boli cronice", a scris Alexandru Rafila, vineri pe Facebook.

El a mulţumit Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice şi tuturor profesioniştilor din sănătate care au lucrat pentru realizarea acestui proiect.

Femeile între 19 şi 45 de ani pot cumpăra vaccinul HPV redus cu 50%

De asemenea, de astăzi, femeile cu vârsta cuprinsă între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul HPV cu reducere 50%, a anunţat ministrul Sănătăţii joi. 

"Femeile au o nouă şansă împotriva cancerului de col uterin! Începând de la 1 decembrie, nu numai fetele şi băieţii cu vârsta de până la 18 ani vor avea acces uşor la vaccinul HPV! Femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura acest vaccin, prin prescripţii de la medicul de familie, cu reducere de 50%", a scris Rafila pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sanatate » Premieră în domeniul medical. Cine sunt pacienţii care vor beneficia de vaccinare gratuită. Anunţul lui Rafila