Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, semnal de alarmă în legătură cu numărul tot mai mare de pacienţi care mor de Covid-19: "92,8% din persoanele decedate în ultima săptămână nu erau vaccinate"

Numărul de infectări cu Covid şi numărul de decese provocate de Covid sunt în creştere, în România, iar Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a ţinut să tragă un semnal de alarmă.

de Redactia Observator

la 09.09.2021, 18:22

Raed Arafat recomandă românilor să se vaccineze anti-Covid-19
Raed Arafat recomandă românilor să se vaccineze anti-Covid-19 - Hepta
  • Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, recomandă românilor să se vaccineze anti-Covid-19.

Printre altele, Raed Arafat a ţinut să recomande din nou, românilor, să se vaccineze facând trimitere la numărul mare de persoane care au murit de Covid în ultima săptămână şi erau nevaccinate sau vaccinate cu o schemă incompletă.

Raed Arafat, citat de Agerpres, a afirmat că "92,8% dintre persoanele decedate de Covid în ultima săptămână erau nevaccinate. În plus, 5% dintre persoanele decedate erau vaccinate cu schema incompletă". În plus, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a ţinut să precizeze şi că peste 80% dintre persoanele infectate cu Covid-19 în săptămâna 30 august - 5 septembrie nu erau vaccinate anti-Covid-19.

România pare să fie lovită în plin de valul patru al pandemiei de coronavirus

Raed Arafat a recunoscut că peste 86% dintre decesele provocate de Covid-19 în România, de la începutul pandemiei şi până acum, au fost la persoane de peste 60 de ani, însă a ţinut să atragă atenţia că "în ultima perioadă am avut şi persoane mai tinere decedate, care erau fără comorbidităţi şi erau nevaccinate".

O altă cifră importantă evidenţiată de raportul săptămânal "Covid-19 în România" este că aproape 95% dintre persoanele decedate de Covid-19 aveau cel puţin o comorbiditate asociată, însă Raed Arafat a precizat că "România a ajuns, din nou, de la 31 de cazuri de Covid-19, pe 1 iulie, la 2.226 de cazuri în prezent". Ba chiar am putea să ne uităm şi la pacienţii de la Terapie Intensivă, unde la începutul lunii iulie înregistram 67 de internări, iar acum sunt 523 de pacienţi în ATI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sanatate » Raed Arafat, semnal de alarmă în legătură cu numărul tot mai mare de pacienţi care mor de Covid-19: "92,8% din persoanele decedate în ultima săptămână nu erau vaccinate"