Meniu
Search
x

Rata de internare a pacienților Covid-19, cea mai mare din ultima lună. Autoritățile se așteaptă la un bilanţ zilnic de 40.000 de cazuri

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că proporţia de persoane internate faţă de numărul de persoane diagnosticate cu COVID-19 a fost luni cea mai mare din ultima lună, de 4,5%, precizând că urmează să vedem dacă este vorba despre o întâmplare sau despre o tendinţă. 

De Redactia Observator la 31.01.2022, 15:45

Alexandru Rafila a reluat afirmaţiile referitoare la un bilanţ zilnic de 40.000 de cazuri de infectare, argumentând că în general, numărul de cazuri raportat duminica se dublează marţea următoare. 

”Cel mai mult m-aş bucura să greşesc şi să fie mai puţine cazuri decât 40.000, dar în general, numărul de cazuri pe care îl raportăm duminica, când am raportat peste 20.000 de cazuri, ne aşteptăm ca marţea să fie o cifră dublă, cam aşa a existat de-a lungul acestei pandemii această corelaţie”, a afirmat el.

“Astăzi, proporţia de persoane internate faţă de numărul de persoane diagnosticate a fost probabil cea mai mare din ultima lună – 4,5% a fost cifra, 900 pentru circa 20.000 de cazuri de îmbolnăvire, faţă de 2,25% în perioada anterioară. Rămâne să vedem dacă acest lucru este o întâmplare care urmează weekendului, ştiţi că în general weekend-ul reprezintă o perioadă în care accesul la servicii medicale este mai redus sau dacă este vorba de o tendinţă. Dacă este vorba de o tendinţă, atunci o să trebuiască să vedem cum operaţionalizăm mai bine atât cabinetele de medicină de familie, cât şi aceste centre de evaluare ambulatorie, pentru că nu cred că există suficientă informaţie în acest moment încât oamenii să se ducă cât mai repede la medic sau în centrul ambulatoriu”, a afirmat Rafila, luni, într-o conferinţă de presă, citat de news.ro.

Autoritățile se așteaptă la 40.000 de cazuri COVID-19 pe zi

El a precizat că rata de pozitivare a crescut, dar crede că România nu poate depăşi cu mult 40.000 de cazuri pe zi. 

“A crescut rata de pozitivare astăzi pentru că, fiind weekend, s-au testat mai puţini, cred că au fost 58.000 de teste şi 20.000 dintre ele au fost pozitive, nu a crescut mult peste 33%. Eu cred că nu vom depăşi cu mult 40.000 de cazuri, să sperăm că eu o să am dreptate şi nu vor fi mai multe cazuri. Cel mai mult m-aş bucura să greşesc şi să fie mai puţine cazuri decât 40.000, dar în general, numărul de cazuri pe care îl raportăm duminica, când am raportat peste 20.000 de cazuri, ne aşteptăm ca marţea să fie o cifră dublă, cam aşa a existat de-a lungul acestei pandemii această corelaţie. Dar dacă vom rămâne undeva în zona 40.000 de cazuri, atunci putem să ne gândim şi la o încetinire a creşterii pentru că creşterea medie în toată această perioadă a fost în jur de 1,5 şi 1,6, adică numărul de cazuri dintr-o săptămână a fost cu 1,5 sau 1,6 ori mai mare decât cel din săptămâna precedentă”, a mai transmis Rafila.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Rata de internare a pacienților Covid-19, cea mai mare din ultima lună. Autoritățile se așteaptă la un bilanţ zilnic de 40.000 de cazuri